Blog
-
Winterse glutenvrije lekkernijen
Brrr, het is koud buiten. Heerlijk weer om lekker te gaan bakken. We hebben voor jou een aantal leuke recepten op een rij gezet met onder andere speculaaskruiden. We hebben een recept voor speculaasjes, een wortel- speculaasbroodcake en tarwevrije speculaasmuffins. Deze bevatten in principe wel speltmeel wat niet glutenvrij is. -
Hoe maak je lekkere vegetarische falafelballetjes?
Hoe maak je lekkere falafelballetjes? Ben je ook op zoek naar het maken van eigen vleesvervangers op basis van peulvruchten zoals kikkererwten? Maak dan deze lekkere falafelballetjes! Kinderen vinden het vaak superleuk om falafel te eten, omdat je vaak allerlei bijgerechtjes hebt en je eigen broodje kan samenstellen. Voedzaam en gezellig. -
Een ontbijt om lekker te slapen
De dag beginnen met een ontbijt dat helpt om 's avonds te slapen? ja dat kan! We hebben een lekker ontbijt voor je bedacht dat zorgt voor voldoende aanvoer van het aminozuur tryptofaan, waardoor je 's avonds voldoende neurotransmitters hebt om te kunnen slapen. Probeer eens dit ontbijt met spinazie, eieren, zalm, amandelen en tomaatjes voor een goede nachtrust! -
Je clitoris: lekker belangrijk
De clitoris, je klit, je weet wel, is het énige orgaan dat genot, opwinding en bevrediging als énige functie heeft. En dat is a: heel fijn voor ons allemaal, en b: veelzeggend. Want in de natuur geldt: vorm volgt functie. De natuur zit vol rariteiten, maar ze hebben altijd een doel. Wil je weten wat het superbelangrijke doel is van je clitoris? Lees snel verder. Het is zeker geen nutteloos zwellichaam. -
Basilicum, meer dan alleen lekker
Basilicum ruikt altijd heerlijk als je het in je keuken hebt staan. En het is heerlijk om er een fijne pesto van te maken. Maar wist je dat basilicum ook een geneeskrachtige kant heeft? In India heet het tulsi en het is daar een heilig kruid. In het Grieks betekent het koning. Maar het kruid werd ook door de Arabieren gebruikt tegen infecties bijvoorbeeld. -
Gezond barbecueën zonder pakjes: 10 tips
Houd je ook van gezellig barbecueën, maar hecht je wel waarde aan een zo gezond mogelijke barbecue? We hebben hier tips voor je op een rij gezet wat je kan doen om dit smaakvol en gezond te bereiden. Wat dacht je van een lekkere marinade met kruiden, eigengemaakte kruidenboter, een groene salade, een mochtail met hibiscus en dip met bruschetta? -
De allerlekkerste speculaasrecepten
Geen sinterklaastijd zonder speculaas. Wij kunnen in de maanden november en december in elk geval niet zonder. De naam speculaas komt van het woord ‘specula’, wat spiegelbeeld betekent. Het verwijst naar de welbekende uitgesneden houten vormen die vooral vroeger veel werden gebruikt. We delen graag onze allerlekkerste speculaasrecepten. -
Relaxed op reis
Vakantie is heerlijk, maar de voorbereiding kan best stressvol zijn, want weet je zeker dat je alle spullen mee hebt die voor je vakantie nodig gaat hebben? We denken graag met je mee waar je op reis tegenaan kan lopen en hoe we jou daar het beste in kunnen adviseren. Zowel voor je huid als voor je innerlijke verzorging. Lees onze tips voor jouw fijne vakantie! -
Keukentips voor de weerstand: oma weet raad
Ken je dat ook? Je voelt je helemaal niet lekker en weet eigenlijk niet wat je eraan kunt doen met wat je op dit moment in huis hebt. Onze oma's hadden hier vaak allerlei handige tips voor, want soms heb je de middeltjes om je beter te voelen al gewoon bij de hand! Wel zo prettig dat het ook geen dure tips zijn zijn. Zo kun bijvoorbeeld met een ui, zout water of stomen al heel wat bereiken. -
Zo val je nooit meer af
Wees nou eens, in de absolute privacy van je eigen binnenkantje, héél eerlijk tegen jezelf: hoezo wil je afvallen? Waarom? Het eerlijkste antwoord is meestal dat we onszelf willen veranderen. Op zichzelf is daar niet zoveel mis mee. Het gaat pas mis bij de motivatie die ten grondslag ligt aan je wens om te veranderen. Waaróm wil je veranderen? -
Bosbes; simply the bes
Lekker en gezond kunnen bes samengaan. Bij de blauwe bes is dit zeker het geval. Iets wat al bekend was bij de indianenstammen van Noord-Amerika. De blauwe bes zit namelijk bomvol anthocyaninen (de plantaardige rode, paarse en blauwe kleurstoffen), een van de belangrijkste antioxidanten van dit vruchtje. De bosbes is ook gunstig voor onze spijsvertering. -
3 topdressings by Loes
Je eigen dressing maken is makkelijker dan je denkt en lekkerder dan die in de winkel. Mijn moeder Loes is er erg goed in en staat in onze familie bekend als de ultieme dressingmaker. Ze maakt altijd de heerlijkste salades. Daarom deel ik graag haar 3 favoriete dressings en als bonus ook nog een tip om zelf rode wijnazijn te maken. Supermakkelijk en fun om te maken. -
De allerleukste doe-het-zelf-handverzorgingsrecepten
Vind jij het ook zo leuk om zelf lekker cosmetica te maken? We hebben wat leuke doe-het-zelf-handverzorgingsrecepten voor je uitgezocht. Wat dacht je van je eigen reinigende handgel maken? Of een fijne verzorgende handscrub wanneer je handen extra aandacht nodig hebben? Het is makkelijker dan je denkt om zelf het een en ander te maken. -
Hummus à la Sophie
Hummus, wie kent het niet? Lekker als dip bij groentes, op een broodje, of als smaakmakende toevoeging bij een maaltijd. Je kunt er alle kanten mee op en het is ook nog eens erg gezond. Ingewikkeld om te maken? Als je een keukenmachientje hebt, maak je het in een handomdraai. De kruiden die je ervoor nodig hebt, vind je allemaal in onze winkel. Hierbij het recept voor hummus à la Sophie! -
Dadels, fruit van de levensboom
Ben jij ook dol op dadels en gebruik je ze in al je baksels? Begrijpelijk! Deze heerlijke gedroogde vruchten worden in veel culturen al eeuwen gebruikt in allerlei hartige en zoete maaltijden. Dadels zijn zowel vers als gedroogd te krijgen, alhoewel de verse wat moeilijker te vinden zijn. Wat is de geschiedenis van de dadel en waarom is het zo'n fijne vrucht? -
Goed brood, fout brood
We zijn met z'n allen dol op brood; wie kan het ons kwalijk nemen? Een heerlijk knapperig broodje of croissantje is bijna niet af te slaan. Helaas is er nogal wat verschil tussen 'gezond' en ongezond brood. Er zitten buiten gluten ook andere stoffen in brood waar je vraagtekens bij kan zetten. Gluten op zichzelf zijn voor de meeste mensen al niet zo gezond. Afwisseling in je dieet is belangrijk. -
Specerijenmengsels van Pigge; heb je ze al geproefd?
Onze specerijenmengsels zijn erg bekend in Haarlem. Onze specerijen worden altijd vers voor ons gemalen door onze producent en dat ruik je. De geuren zijn erg sterk door de verse etherische oliën die uit de specerijenmengsels komen. We hebben veel keus in zowel enkelvoudige als gemengde specerijen van een hoge kwaliteit. -
Wanneer kun je je supplementen het beste innemen?
Wat is het beste tijdstip van de dag voor het innemen van een supplement? Er zijn behoorlijk veel verschillende supplementen en ze hebben ook nog verschillende gebruiksaanwijzingen. Sommige kun je het beste los van de maaltijd innemen, andere juist weer beter tijdens de maaltijd, vlak ervoor of erna. We laten je van de meest gebruikte supplementen zien wat het beste moment van inname is.