Hummus, wie kent het niet? Lekker als dip bij groentes, op een broodje, of gewoon als lekkere toevoeging bij een maaltijd. Je kunt er alle kanten mee op!
Ook voor Sophie is hummus een vast onderdeel van veel maaltijden, en vaak maakt ze hummus dan zelf!
Dat klinkt misschien ingewikkeld, maar zo lang je een (kleine) keukenmachine hebt, is het een fluitje van een cent!
Ingrediënten
- 1 blik biologische kikkererwten (goed afgespoeld). Gedroogde kikkererwten eerst zelf koken kan natuurlijk ook.
- 2 tenen knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- half kopje (botten)bouillon, bijvoorbeeld gemaakt van 2 eetlepels botten bouillonpoeder (Bone Broth van Mattisson) voor extra bouwstoffen of groenten bouillonpoeder
- 1 theelepel komijn
- halve theelepel kurkuma
- halve theelepel paprikapoeder
- peper en (Himalaya-)zout naar smaak
- 1 eetlepel tahin
- 1 theelepel Pigge Masala
Om te serveren
- Extra vierge olijfolie
- Gedroogde tomaat en paprikastukjes
Maal de kikkererwten en knoflook in de keukenmachine. Voeg hieraan de olijfolie toe en maal verder.
Voeg vervolgens de bouillon toe, en maal nog even.
Doe nu de komijn, kurkuma, paprikapoeder, peper en zout erbij, en maal nogmaals tot de structuur goed is.
Voeg op het laatst de tahin en Pigge Masala toe en maal nog even kort door elkaar.
Serveer de hummus met een lekkere scheut goede olijfolie en wat stukjes zongedroogde tomaat en paprika. Ziet er leuk uit en geeft nog wat extra pit!
Eet smakelijk!
Wist je dat je ook heel makkelijk restjes in je hummus kunt verwerken? Heb je nog wat groenten over? Wortel, zoete aardappel, pompoen of knolselderij laten zich er goed in verwerken. Met bietjes krijg je een mooie paarsroze hummus. Voeg je wat mango toe dan wordt de hummus lekker zoetig.
P.S. Uiteraard zijn alle kruiden bij ons te krijgen! In de winkel kun je ze gewoon komen halen, op de website kun je bestellen wat je nodig hebt via ons bestelformulier.