Zoeken
Filter
-
De allerlekkerste speculaasrecepten
Geen sinterklaastijd zonder speculaas. Wij kunnen in de maanden november en december in elk geval niet zonder. De naam speculaas komt van het woord ‘specula’, wat spiegelbeeld betekent. Het verwijst naar de uitgesneden houten vormen die vooral vroeger veel werden gebruikt. We delen graag onze allerlekkerste speculaasrecepten met je. -
Speculaasparfait recept
Speculaaskruiden zijn in de herfst en winter onverminderd populair. Niet zo gek, want je kan er in de keuken de leukste dingen mee doen! Speculaas bakken, speculaasappeltaart maken, ze in je havermout of golden milk doen, en ga zo maar door. Maar we hebben met speculaaskruiden ook nog een leuk recept voor je: speculaasparfait uit de vriezer. Een origineel en heerlijk toetje, en niet moeilijk om te maken. -
Glutenvrije speculaas
Dit speculaasrecept bevat niet alleen geen gluten, maar ook geen geraffineerde suikers. En het is ook nog eens makkelijk te bereiden zonder zuivel. Met de ingrediënten kun je spelen. Ik heb dit keer boekweitmeel gebruikt. Als je deze speculaasbrokken eenmaal geproefd hebt, wil je nooit meer anders! -
Winterse glutenvrije lekkernijen
Brrr, het is koud buiten. Heerlijk weer om lekker te gaan bakken. We hebben een paar leuke recepten met onze speculaaskruiden voor je. Zo hebben we een recept voor glutenvrije speculaasjes, een wortel- speculaasbroodcake en tarwevrije speculaasmuffins. Deze bevatten wel wat speltmeel dat niet glutenvrij is. -
Specerijenmengsels van Pigge; heb je ze al geproefd?
Onze specerijenmengsels zijn erg bekend in Haarlem. Onze specerijen worden altijd vers voor ons gemalen door onze producent en dat ruik je. De geuren zijn erg sterk door de verse etherische oliën die uit de specerijenmengsels komen. We hebben veel keus in zowel enkelvoudige als gemengde specerijen van een hoge kwaliteit. -
Rode peper, groene peper en wat is het verschil tussen witte en zwarte peper?
Peper is er maar liefst in 4 kleuren. Hoe zit dit precies? En is rode peper eigenlijk wel echte peper? Peper heeft een hele rijke geschiedenis waar Nederland sterk mee verbonden is door onze handel vanuit de VOC in de 17e eeuw. Peper wordt in veel recepten en gerechten gebruikt, waaronder speculaaskruiden en pepernoten. -
Wild – recept reebiefstuk voor de vleeseters onder ons
Er is momenteel veel discussie over veeteelt en vleesgebruik in het huidige opwarmende klimaat. Daarnaast is vlees uit de bio-industrie vaak niet gezond. Wild vlees is niet alleen lekker, maar ook verantwoorder dan bio-industrievlees. We geven je graag wat recepten om wild vlees lekker te bereiden, zoals biefstuk van ree of hazenrug. -
Kaneel Ceylon of Cassia?
Wist je dat er 2 soorten kaneel bestaan? Ceylon en Cassia. Ze komen uit andere gebieden in de wereld en verschillen van elkaar in smaak, geur en structuur. Dat komt omdat de inhoudsstoffen verschillen. De een is bijvoorbeeld rijker aan coumarine dan de ander. Dit stofje zou mogelijk schadelijk zijn. Een nuance is hierbij op zijn plaats. -
Koriander – Coriandrum sativum
Koriander is een populair keukenkruid waarvan je zowel de bladeren als de zaden kunt gebruiken. Ze hebben echter wel een totaal andere smaak en toepassing. Koriander werkt ook goed voor de gezondheid en wordt daarom regelmatig gebruikt voor zijn verzachtende werking bij darmkrampen en ter stimulering bij een trage spijsvertering.