Webwinkel

Speculaasparfait recept

Wie heeft er nou geen zin in speculaas in de herfst? Zodra de dagen korter worden, en buiten kouder, dan heb je gewoon behoefte aan verwarmende specerijen zoals speculaaskruiden. Wil je nog een origineel recept van wat je kan doen met onze speculaaskruiden? Wat te denken van deze heerlijke speculaasparfait? Een parfait is eigenlijk te vergelijken met roomijs. Alleen bij roomijs moet continu geroerd worden, dat hoeft bij parfait niet. Het wordt ook wel ‘stilstaand ijs’ genoemd.

Speculaasparfait

Dessert voor 6 personen

Je hebt nodig:

  • 3 eidooiers
  • 100 gram suiker
  • 1 borrelglas amandelextract (Nielsen-Massey) of amandellikeur
  • 1,5 dl (haver-)melk
  • 3 gram (1 volle theelepel) speculaaskruiden
  • 6 (amandel-)speculaasjes
  • 2 dl slagroom (of sojaroom)
  • een cakevorm met een inhoud van 1 liter

Klop de eidooiers, suiker en likeur in een kom licht en luchtig. Dat duurt ± 5 minuten. Laat intussen de melk en speculaaskruiden trekken. Klop de kokende melk geleidelijk door het dooiermengsel. Doe alles terug in de pan en breng het goed roerend tot net tegen de kook. Let op: niet koken anders gaan de eidooiers stollen! Zet de pan in een laagje koud water, af en toe roeren en ‘de vla’ laten afkoelen.

Verkruimel de speculaas grof. Bekleed de vorm met een gladde folie. Klop de slagroom stijf en spatel dit door de afgekoelde vla. Schep de speculaaskruimels door het mengsel en doe het in de vorm. Zet goed afgedekt in diepvries. Dit dessert kan ruim van tevoren worden klaargemaakt.

Afwerken: zet de parfait ± 20 minuten voor het serveren van de diepvries in de koelkast. Stort uit de vorm en snijd in plakken. Verdeel over bordjes en garneer bijvoorbeeld met een toef slagroom.

Mmmmmmm!

Kom bij ons langs voor onze overheerlijke speculaaskruiden! (We verkopen overigens ook de natuurlijke smaakstoffen van Nielsen-Massey.)

Wil je iets delen?

Wil je een reactie delen of heb je een vraag?

Door het insturen van het formulier kunt je een reactie achterlaten of een vraag stellen over algemene zaken. Wil je liever direct een consult aanvragen dan kan dat ook.

Stel je vraag!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Van der Pigge is verbonden met haar zusterbedrijf De Groene Os

Zij maken de beste natuurgeneeskundige middelen voor je geliefde dier. Oerkracht uit de natuur voor grote en kleine huisdieren.

De Groene Os