winkel
Webwinkel

Glutenvrije speculaas

Ons statement is ‘het goede van toen met het beste van nu’. Dat durven wij te zeggen omdat we al sinds 1849 het een en ander in de melk te brokkelen hebben. We leveren dan ook zeker een eeuw lekkerste speculaaskruiden. In de wereld van nu is het fijn dat we naast de bestaande klassieke recepten ook het ‘gezondere’ alternatief voor je hebben. Jawel, glutenvrije speculaas, zónder dat de smaakpapillen zich bedrogen voelen.

Behalve dat dit glutenvrije speculaas is, bevat het geen geraffineerde suikers en is het makkelijk te bereiden zonder zuivel. Met de ingrediënten kun je spelen, ik heb dit keer boekweitmeel gebruikt. Mocht het deeg iets te droog uitpakken, voeg iets meer vocht toe.

 

Ingrediënten glutenvrije speculaas

•    150 gram boekweit-, kastanje- of rijstmeel

•    150 gram amandelmeel

•    50 gram kokosbloesemsuiker of fijn gehakte dadels

•    150 gram kokosolie

•    25 gram speculaaskruiden

•    1 theelepel vanille-extract

•    75 ml haver-, rijst- of amandelmelk (en voor de zuivelliefhebber melk)

•    1 theelepel wijnsteenbakpoeder

•    handje amandelschaafsel

Bereidingswijze 

Verwarm de oven voor op 175 graden

1.    Pak een grote kom. Meng hierin het boekweitmeel (kastanje- of rijstmeel) met amandelmeel, kokosbloesemsuiker (of gehakte dadels), speculaaskruiden en wijnsteenbakpoeder.

2.    Smelt de kokosolie in een pannetje. Vermeng dit met de droge ingrediënten, het vanille-extract en havermelk (rijst- of amandelmelk). Kneed het deeg. Doe het deeg in folie en laat het minimaal tenminste 1 uur rusten in de koelkast.

3.    Rol het deeg uit met een deegroller tot ongeveer 2 cm dik. Verdeel amandelschaafsel over het deeg en druk het er licht in. Bak in 15-20 minuten mooi krokant in de oven. Goed af laten koelen, anders is het zacht.

Breek de speculaas in stukken en bewaar het in een gezellig ouderwetse koektrommel. Bewaren is óns niet gelukt. Er wordt door mijn collega’s weinig gesnoept, maar deze verleiding is niet te weerstaan….

Meer speculaasrecepten

Wil je iets delen?

Wil je een reactie delen of heb je een vraag?

Door het insturen van het formulier kunt je een reactie achterlaten of een vraag stellen over algemene zaken. Wil je liever direct een consult aanvragen dan kan dat ook.

Stel je vraag!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Van der Pigge is verbonden met haar zusterbedrijf De Groene Os

Zij maken de beste natuurgeneeskundige middelen voor je geliefde dier. Oerkracht uit de natuur voor grote en kleine huisdieren.

De Groene Os