Webwinkel

Waarom zou je magnesium gebruiken?

Het mineraal magnesium vervult veel belangrijke functies in je lichaam en kent dan ook veel toepassingsgebieden. Het wordt gebruikt voor je botten, spieren en tanden, celdeling, eiwitsynthese, energie, vermoeidheid en zenuwstelsel. Het mineraal zit vooral in plantaardig voedsel.

 

Een overzicht

Botten

Magnesium helpt bij de instandhouding van sterke botten en is goed voor het skelet.

Celdeling

Magnesium speelt een rol in het proces van weefselgroei en weefselontwikkeling. Het draagt bij aan een normale celdeling en heeft een gunstige invloed op het celdelingsproces.

Eiwitsynthese

Eiwitten zijn de bouwstoffen van je lichaam. Al je lichaamsweefsels en boodschapperstofjes (denk aan hormonen, enzymen en neurotransmitters) zijn opgebouwd uit eiwitstructuren. Magnesium draagt bij aan een normale eiwitsynthese en helpt bij het opbouwen van (lichaams)eiwit.

Elektrolytenbalans

Magnesium biedt ondersteuning bij het handhaven van de normale balans in de water- en mineralenhuishouding van het lichaam.

Energie

Magnesium helpt energie vrij te maken uit de voeding, activeert de natuurlijke lichaamsenergie en ondersteunt het energieniveau.

Tanden

Magnesium is van belang voor de opbouw van sterke tanden en draagt bij aan een sterk gebit.

Psychologische functie

Magnesium wordt gebruikt bij geestelijke inspanning en draagt bij aan een heldere geest en geestelijke veerkracht. Het helpt het leer- en concentratievermogen en het functioneren van het geheugen.

Spieren

Magnesium is goed voor de spieren en ondersteunt een normale spierwerking. Het speelt een rol bij het behoud van soepele en sterke spieren.

Vermoeidheid

Magnesium helpt om vermoeidheid en moeheid te verminderen en wordt gebruikt bij futloosheid.

Zenuwstelsel

Magnesium heeft een positieve invloed op de werking van het zenuwstelsel.

Magnesium als voedingssupplement

 

Magnesium is, wanneer je het in de vorm van een voedingssupplement wilt innemen, altijd gebonden aan een ander stofje. Ongebonden magnesium is namelijk niet als voedingssupplement te tabletteren. Dat andere stofje kan van alles zijn. De combinatie van magnesium met dat andere stofje wordt een magnesiumzout genoemd.

Het magnesiumzout is een beetje te vergelijken met een taxi: de passagier is het magnesiumdeeltje en de taxi is het complex van magnesium-en-dat-andere-stofje. Je lichaam is de stad. Die passagier moet ergens zijn in die stad. Eigenschappen van de taxi bepalen hoe goed en adequaat de passagier wordt afgezet in de stad, op de plek waar hij wezen moet. Bijvoorbeeld: kent hij de weg en laat hij de passagier wel gemakkelijk uitstappen of is hij een beetje een engerd en komt er een hoop gesmeek en gedoe met kindersloten aan te pas? Kortom: traditionele magnesiumsupplementen zijn veelal afhankelijk van de kwaliteit en eigenschappen van de taxi waarmee het magnesiumdeeltje je lichaam in wordt geloodst. Ze zijn heel goed, maar het kan nog een stukje beter.

Magnesium Ultra

Van der Pigge heeft een magnesium: Magnesium Ultra. Dit is een heel bijzondere, nieuwe en innovatieve magnesiumvorm. Deze speciale magnesiumverbinding omzeilt namelijk het hele verhaal van de eigenschappen van het magnesiumzout. Magnesium Ultra is geen taxi, maar een friggin’ spaceship.

Dat zit zo: Magnesium Ultra bestaat uit een magnesiumzout in een sucrosoom. Een sucrosoom is een soort microscopisch bolletje waar het magnesiumzout in vervat zit. Dit microscopische bolletje heeft eigenschappen waardoor het zeer goed door het darmslijmvlies wordt opgenomen, en het magnesiumzout daar binnenin dus ook. Voor de liefhebbers: het actieve mineraal is ingekapseld tussen twee lagen fosfolipiden. Dit tweelagige membraan is vergelijkbaar met het celmembraan en verbetert de absorptie, terwijl het tegelijkertijd de nutriënten beschermt. Voor de niet-liefhebbers: het sucrosoom zorgt ervoor dat het magnesiumzout véle malen beter door je darm wordt getransporteerd en opgenomen.

Om even bij mijn eerdere metafoor te blijven: de taxi zit gewoon ín een ultra high tech ruimteschip dat de passagier als een royalty afzet, niet alleen in de stad en dat hij zelf nog twee blokken naar het feestje moet lopen, nee, hij zet ‘m gewoon af in het penthouse, ín de jacuzzi. En reikt ‘m alvast een glaasje bubbels aan.

Sucrosoom

Was je daarnet even blijven steken op het woord sucrosoom omdat het je aan suiker doet denken? Het sucrosoom is scheikundig niet verwant aan een suikerstructuur en heeft dus niets van doen met mono-, di- of polysachariden zoals je die in voeding tegenkomt. In normale termen: Magnesium Ultra is suikervrij en past dus gewoon prima in een suikervrij dieet.

Het uiteindelijke percentuele aandeel magnesium in een magnesiumzout noemen we het elementair gehalte. Een hoog elementair gehalte heeft de voorkeur, omdat je dan relatief veel binnenkrijgt bij het innemen van het hele magnesiumzout en dus minder tabletten nodig hebt. Magnesium Ultra maakt gebruik van een magnesiumzout (in het sucrosoom dus) met een relatief hoog elementair gehalte, waardoor de hoeveelheid per tablet hoger is dan een gemiddeld traditioneel magnesiumsupplement. Je hebt er daarom maar 1 of 2 tabletten per dag van nodig.

In het kort

•    Magnesium Ultra wordt beter opgenomen dan traditionele magnesiumverbindingen, omdat het sucrosoom extra opname-eigenschappen meegeeft aan het magnesiumzout.

•    Magnesium Ultra heeft een hoog elementair gehalte per tablet, namelijk 300 mg. Dit is een stuk meer dan het gemiddelde magnesiumsupplement. Het sucrosoom maakt dit mogelijk.

Wil je meer lezen?

Lees hier: magnesium en zijn vele verbindingen

Magnesiumsulfaat; bitterzout

 

Download een van onze gratis E-books!

Wil je iets delen?

Wil je een reactie delen of heb je een vraag?

Door het insturen van het formulier kunt je een reactie achterlaten of een vraag stellen over algemene zaken. Wil je liever direct een consult aanvragen dan kan dat ook.

Stel je vraag!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Van der Pigge is verbonden met haar zusterbedrijf De Groene Os

Zij maken de beste natuurgeneeskundige middelen voor je geliefde dier. Oerkracht uit de natuur voor grote en kleine huisdieren.

De Groene Os