Webwinkel

Tortilla’s of taco’s met (vega)gehakt en guacamole

Ingrediënten voor 4 personen (8 tortilla’s of 12 taco’s)

500 gram biologisch gehakt of vegagehakt
2 eetlepels chilimix
ui en knoflook
1 pot kidneybeans
3 tomaten
1 pot maïs
sla, mag alle soorten
1 rode paprika
100 ml tomatensaus

Voor de guacamole

2 of 3 avocado’s
limoen of citroen
tabasco
zure room
koriander

Tip: maak eerst de guacamole dan kunnen de smaken goed intrekken.

Zo maak je de guacamole

  • Prak of pureer de avocado’s na ze geschild en ontpit te hebben.
  • Doe een eetlepel zure room erbij met het sap van een halve citroen of limoen
  • Voeg 4 druppels tabasco toe.
  • Knip of snijd een halve bos koriander en meng alles door elkaar met zout en peper.

Zo maak je het gehakt

  • Bak een rode ui met 2 teentjes knoflook, voeg de (vega)gehakt toe. Bij echt gehakt het vet even in een zeef weg laten lopen als het gebakken is.
  • Voeg de 2 eetlepels chilimix toe en bak nog even op.
  • Voeg de tomatensaus toe. Niet te veel anders wordt het te vochtig.
  • Bak de rode paprika na het snijden in een koekenpan tot hij een beetje zwart randjes heeft.
  • Verwarm de kidneybeans in een pannetje en giet daarna het vocht weg en doe in een schaaltje voor op tafel.
  • Maak een schaal of schaaltjes met gesneden tomaat, maïs en sla.
  • Verwarm de tortilla’s of taco’s in een pan of in de oven volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Zet alles op tafel en iedereen kan zijn eigen tortilla of taco vullen.
Wil je iets delen?

Wil je een reactie delen of heb je een vraag?

Door het insturen van het formulier kunt je een reactie achterlaten of een vraag stellen over algemene zaken. Wil je liever direct een consult aanvragen dan kan dat ook.

Stel je vraag!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Van der Pigge is verbonden met haar zusterbedrijf De Groene Os

Zij maken de beste natuurgeneeskundige middelen voor je geliefde dier. Oerkracht uit de natuur voor grote en kleine huisdieren.

De Groene Os