Benodigdheden
300 ml rijstmelk
paar handjes havermout
3 handjes spinazie
6 gehalveerde cherrytomaatjes
gemalen kurkuma
gemalen komijn
pigge masala
snufje zout
zwarte peper
eventueel gebroken psyllium-husk-vezels
edelgistvlokken of feta
pompoenpitten
hennepzaadjes
handje ongebrande gebroken walnoten
Bereiding
Zet een steelpannetje op een laag vuurtje en giet de rijstmelk erin. Ik eet dit ontbijt in een kommetje. In het gemiddelde kommetje past zo’n 300 ml.
Gooi een paar handjes havermout bij. Houd je te veel vocht over? Voeg op het eind dan een schep gebroken Psyllium Husk toe. Zo heb je én extra vezels, én wordt het te veel aan rijstmelk geabsorbeerd.
Voeg wat kurkuma toe, doe dit naar smaak, ik gebruik meestal een halve theelepel. Vervolgens mogen er een goeie snuf komijn, snufje Pigge Masala voor de extra pit, en als laatst (Keltisch) zeezout en zwarte peper naar smaak bij.
Ook de spinazie, en gehalveerde cherrytomaatjes mogen erbij.
Roer alles goed door.
Laat het een tijdje op staan en roer het af en toe rustig door.
Wanneer het bijna aan de kook is, haal je de pan van het vuur.
Nu is het tijd voor de feta of edelgistvlokken. Edelgistvlokken zijn van nature rijk aan vitamine B12! Het doet qua smaak een beetje denken aan Parmezaanse kaas. Weer goed doorroeren en het mengsel in je kommetje overgieten.
Als laatst voeg je de pompoenpitten, de hennepzaadjes en de gebroken walnoten toe.
Wist je dat we in onze winkel ook allerlei specerijen verkopen van zeer hoge kwaliteit? Kom gerust een keertje ruiken en proeven.
Wordt dit je lunch, je kan hem ’s morgens maken en in een bakje meenemen. Ook afgekoeld is het lekker!
Eet smakelijk!