Webwinkel

Aluin in de tuin

Veel mensen zijn wel bekend met aluin, met name voor na het scheren. Op je lijf heeft aluin namelijk een samentrekkende werking. De poriën sluiten af, en de huid wordt licht gedesinfecteerd. Eventuele wondjes na het scheren gaan dicht. Maar wist je dat je aluin ook in de tuin kunt gebruiken?

Hortensia’s

Je kent ze vast, misschien heb je ze zelfs wel in de tuin: mooie blauwe hortensia’s. Maar is het je bekend dat die blauwe kleur ook weer kan verdwijnen? De blauwe kleur van de bloemen ontstaat namelijk alleen in een zuur milieu in de aarde. Gewone potgrond of aarde is over het algemeen niet zuur genoeg om de blauwe kleur te behouden. Dan kan het zomaar zijn dat je mooie blauwe hortensia’s de volgende keer roze bloeien! Ook mooi natuurlijk, maar niet als je juist die blauwe wilde.

En daar komt aluin to the rescue! Aluin verhoogt de zuurgraad in de aarde, waardoor de hortensia’s weer blauw zullen bloeien!

 

Hoe gebruik je aluin in de tuin?

Per plant heb je ongeveer 20 gram aluin nodig. Gelukkig kan je bij ons aluin op gewicht kopen, dus ook als je maar weinig nodig hebt, kun je bij ons terecht!

Je kunt de aluin het beste ’s avonds aan de aarde toevoegen. Gebruik dan ongeveer 10 gram aluin op 1 liter water. Per plant gebruik je dus 2 liter water met daarin opgelost 20 gram aluin. Giet het water erbij en klaar is kees!

Eventueel kun je het aluinpoeder ook op de aarde strooien, gebruik dan 15-20 gram aluin per plant.

Om het beste resultaat te bereiken doe je dit twee keer per jaar. Een keer in het voorjaar, vóór de bloei (maart/april) en een keer in het najaar (september/oktober).

Dus wil jij weer mooie blauwe hortensia’s in de tuin? Kom dan gauw nog wat aluin halen!

Ken jij ook van dit soort trucs voor in de tuin? We horen het graag. Natuurlijk worden we ook heel blij van foto’s van mooie blauwe hortensia’s.

 

Wil je iets delen?

Wil je een reactie delen of heb je een vraag?

Door het insturen van het formulier kunt je een reactie achterlaten of een vraag stellen over algemene zaken. Wil je liever direct een consult aanvragen dan kan dat ook.

Stel je vraag!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Van der Pigge is verbonden met haar zusterbedrijf De Groene Os

Zij maken de beste natuurgeneeskundige middelen voor je geliefde dier. Oerkracht uit de natuur voor grote en kleine huisdieren.

De Groene Os