Webwinkel

Zware benen bij warm weer

Het is aangenaam warm weer en het zonnetje schijnt. Toch kunnen de gevolgen hiervan hinderlijk zijn. Een op de vier vrouwen heeft namelijk last van ‘ zware benen’, een onaangenaam, zwaar gevoel in de benen. Ons hart pompt zuurstofrijk bloed naar beneden en dat is een vanwege de zwaartekracht een eenvoudig klusje. De weg terug, met zuurstofarm bloed van de benen naar het hart, is een stuk moeilijker. Hoe goed onze bloedsomloop verloopt, is afhankelijk van ons hart en de beweging van onze kuit- en beenspieren.

 

Waardoor het komt

Als we nu de aanleg van het hart en het gespierde vatenstelsel van een giraffe hadden, was er niets aan de hand. Helaas. Wij hebben ons ontwikkeld van viervoeter-aap naar staande mensen. Door deze ontwikkeling is ons vatenstelsel extra onder druk komen te staan en dus ook onze bloedsomloop. De doorbloeding staat onder invloed van langdurig staan of zitten. Ook bij overgewicht en zwangerschap wordt de bloedsomloop zwaarder.

Hoe kan de doorbloeding verbeteren bij zware benen?

Dagelijks bewegen, niet roken en koffie en alcohol beperken. Let op je gewicht en draag losse kleding. Koud afdouchen en begin dan onderaan bij de voeten. Tenslotte: leg je benen af en toe wat hoger dan je hart.

Wat heeft Pigge voor de verzorging van vermoeide benen?

Uitwendig zijn er diverse gels:

Huidbalans Duizendblad Beengelei is een fijne gel voor de verzorging van zware benen. Door de uitgebalanceerde samenstelling is deze gelei zeer gunstig voor soepele aderen en voor de doorbloeding.  Deze beengelei bevat aromaoliën die diep in de weefsels doordringen voor de cosmetische verzorging van  ontsierende blauwe bloedvaten. Voor een intensievere werking kun je deze beengelei zachtjes inmasseren.

Belangrijkste ingrediënten: Duizendblad extract (bio), Latchenkiefer olie, Cypres, Eikenbast (bio), Hamamelis (bio), Kastanjeblad (bio), Macadamia olie (bio).

Uiteraard hebben we ook Venadoron van Weleda. Dit heet ook vermoeide benengel. Vanwege de gelbasis heeft Venadoron een verfrissende en verkoelende invloed.

Voor inwendig gebruik is er een tinctuur verkrijgbaar die de bloedsomloop kan ondersteunen. Voor product advies kun je uiteraard altijd contact met ons opnemen.

Wil je meer weten hierover lees verder op huidarts.com

Download een van onze gratis E-books!

Wil je iets delen?

Wil je een reactie delen of heb je een vraag?

Door het insturen van het formulier kunt je een reactie achterlaten of een vraag stellen over algemene zaken. Wil je liever direct een consult aanvragen dan kan dat ook.

Stel je vraag!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Van der Pigge is verbonden met haar zusterbedrijf De Groene Os

Zij maken de beste natuurgeneeskundige middelen voor je geliefde dier. Oerkracht uit de natuur voor grote en kleine huisdieren.

De Groene Os