Webwinkel

Wolvet en zijn bijzondere eigenschappen

Schapen worden ieder voorjaar ontdaan van hun warme vacht. Zo kunnen ze in de zomer hun warmte beter kwijt. Schapenwol is rijk aan wolvet (lanoline) dat er in de winter voor zorgt dat schapen het extra warm hebben en beter beschermd zijn tegen weersveranderingen. Daarnaast zorgt wolvet ervoor dat de huid van het schaap goed bevochtigd blijft en niet te veel uitdroogt. Het scheren van schapen is heel belangrijk voor hun welbevinden en gebeurt meestal op een diervriendelijke manier. Na het scheren wordt de wol van wolvet ontdaan door het te wassen. Tijdens dit wassen komen de vetdeeltjes vrij van de wol en als je het water vervolgens laat verdampen, blijft het wolvet over. Daarna wordt het op een natuurlijke manier verder schoongemaakt zodat het in huidverzorgingsproducten of cosmetica gebruikt kan worden. Wat zijn de goede eigenschappen van wolvet?

 

Wij hebben ons eigen wolvet als verzorgende balsem voor de zeer droge huid

Deze bijzondere balsem is een wondermiddel recht uit de natuur dat goed aansluit bij de vocht- en vethuishouding van onze eigen huid.

Duurzaam en ethisch

Ons wolvet komt van vrij in de natuur grazende schapen waarvan de wol anders verloren zou gaan. Dit middel is officieel niet geschikt voor veganisten omdat het van een dier afkomstig is, maar voor ons wolvet is op geen enkele wijze een dier geschaad.

Natuurlijk

Wolvet is een belangrijk natuurlijk ingrediënt in huidverzorgingsproducten en cosmetica. Het wordt erkend door veel keurmerken van natuurlijke, diervriendelijke cosmetica zoals BDIH en Na True. Zij hebben wolvet op hun positieve lijst van ingrediënten staan.

Veilig

Wolvet is een bekend en veilig ingrediënt, is extensief klinisch getest en heeft een lange geschiedenis van gebruik in de persoonlijke verzorgingssector.

Voor wie?

Voor iedereen met een droge en gevoelige huid. Voor de verzorging van kloofjes in lippen, handen en voeten. Tevens geschikt voor de bereiding van balsems, crèmes, zeep (om uitdroging te minimaliseren), lipgloss (geeft glans), lipstick (als kristalremmer), shampoo, douchegel, conditioner en haarwax (als een van nature beschermend en verstevigend component).

Wolvet eigenschappen

Vochtinbrengend

Voor een soepele huid

Bevordert het herstellend vermogen van de huid

Zorgt voor een goede flora op de huid

Hypo-allergeen

Toepassingen

Balsem voor een (zeer) droge huid

Voor de verzorging van kloven in lippen, handen en voeten

Geschikt voor de verzorging van tepels, hoeft niet verwijderd te worden voor de borstvoeding

Voor de bereiding van diverse cosmeticaproducten

Een kleine kanttekening: sommige mensen hebben een wolvetallergie, dus niet iedereen kan er even goed tegen.

Heb je vragen over wolvet eigenschappen of wil je een passend advies voor je huid? Neem dan contact met ons op via de mail of telefoon. We helpen je graag!

Download een van onze gratis E-books!

Wil je iets delen?

Wil je een reactie delen of heb je een vraag?

Door het insturen van het formulier kunt je een reactie achterlaten of een vraag stellen over algemene zaken. Wil je liever direct een consult aanvragen dan kan dat ook.

Stel je vraag!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Van der Pigge is verbonden met haar zusterbedrijf De Groene Os

Zij maken de beste natuurgeneeskundige middelen voor je geliefde dier. Oerkracht uit de natuur voor grote en kleine huisdieren.

De Groene Os