Wij staan bekend om onze geurige specerijen. Heel populair zijn onze hacheekruiden. Lekker voor een stevige herfstmaaltijd én heel goed te verwerken in vegetarische recepten zoals deze.
Ingrediënten
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 200 gram bruine linzen
– 200 gram rode kool
– 200 gram in vieren gesneden champignons (optioneel)
– 2 eetlepels Hacheekruiden (of meer of minder naar smaak) van Van der Pigge
– 2 kruidnagels
– 1 laurierblad
Hoe maak je het?
- De ui en knoflook snipperen en in wat boter bakken tot de ui glazig wordt.
- Vervolgens de linzen en rode kool (en eventueel de champignons) erdoorheen roeren.
- Dan de hacheekruiden, de kruidnagels en het laurierblad toevoegen.
- Doe er een halve liter water bij en laat het op een laag pitje een half uur sudderen. Zorg ervoor dat de pan niet droogkookt en voeg eventueel wat scheutjes water bij.
- Klaar! Opdienen met rijst. Voor de finishing touch en mooie kleur kun je er nog wat peterselie op strooien.