Daar liggen weer een stel bananen op de fruitschaal onaantrekkelijk te zijn. Het waren eerst van die vrolijke gele maar nu zijn het van die bruine koekeloeries. Ik vind die overrijpe bananen niet te eten en toch is er nog een manier waarop ze opeens verrassend lekker vind. Hierbij een recept voor een smake(le)lijk bananenbrood in een handomdraai.
Meestal ga ik impulsief bakken omdat ik het zonde vind om de bananen in de GFT-bak te laten verdwijnen. Dat maakt dat mijn basismeel vaak uit verschillende soorten meel bestaat. Het baksel is nog nooit mislukt en altijd smakelijk. Dus zie je die bruine rakkers op je fruitschaal liggen: Up you gooooo!
Hakken en prakken
Voor elke banaan die ik prak of pureer, gebruik ik ongeveer 1 ei en 50 gram meligheid.
Dus
- 4 bananen (in plaats van suiker)
- 4 eieren
- 200 gram meligheid en dat kan bestaan uit amandel-, boekweit-, rijst-, kastanje, haver- kokos-, speltmeel of tarwebloem. De laatste twee bevatten gluten. O, ja een beetje kokosrasp erdoorheen is ook lekker.
- Bonus: ik verrijk het meel vaak met wat noten, soms met cacaonips, maar dat kunnen ook stukjes chocolade zijn.
- Bonus-bonus: stukjes gewelde dadels of rozijnen (not my piece of cake, maar voor veel anderen geweld(adig) lekker).
- 1 theelepel natriumbicarbonaat (bakingsoda)