Webwinkel

Sint-janskruid en de herfstdip

In de herfst neemt het aantal uren daglicht geleidelijk steeds verder af. In deze tijd van het jaar wordt van oudsher vaak een plant ingezet voor een goede gemoedstoestand: sint-janskruid. Dagelijks gebruik van 600 mg sint-janskruid-extract of meer is gunstig voor een goede geestelijke balans en helpt bij geestelijke druk en inspanning*. Het bevat stoffen zoals hypericine en hyperforine.

 

Kruid voor de verlichting van het gemoed

In de traditionele kruidengeneeskunde wordt van sint-janskruid gezegd dat deze plant ons gevoeliger maakt voor licht. Dit kun je in metafysische zin opvatten als het doen ‘verlichten’ van je gemoed. Van oudsher zag men dat de plant bloeide rond midzomernacht; de langste dag van het jaar. Daarom bedacht men dat het zou moeten helpen bij mensen die zich in het najaar, bij het toenemen van de donkere dagen, minder prettig voelen.

Sint-janskruid doet meer dan alleen helpen bij een goede geestelijke balans, dit kruid

  • helpt om lekker te slapen*
  • ondersteunt een normale menstruatie*
  • is goed voor de luchtwegen*
  • ondersteunt het behoud van een gezonde spijsvertering*
  • is goed voor de galfunctie*
  • is goed voor de blaasfunctie en urinewegen*

*Gezondheidsclaim in afwachting van Europese goedkeuring

Waarschuwingen

Sint-janskruid kan worden gebruikt als capsules of in de vorm van tinctuur (druppels) of thee. Raadpleeg wel eerst je arts als je medicijnen gebruikt, want sint-janskruid heeft interacties met een groot aantal geneesmiddelen. Het kan de werking van geneesmiddelen beïnvloeden. Bij gebruik van dit product blootstelling aan intensief zonlicht (zonnen, zonnebank) vermijden.

Rustgevende massageolie voor kinderen

Sint-janskruid kan ook uitwendig worden toegepast in de vorm van sint-janskruid-olie. Deze olie kan goed worden gebruikt bij kinderen die spannende tijden beleven en daardoor moeilijk slapen: masseer de zonnevlecht (het gebied tussen het borstbeen en de navel) zachtjes en rustgevend met wat warme sint-janskruid-olie als ze al in hun bedje liggen, vlak voor het slapen. Deze oeroude geruststellende remedie werkt tevens erg goed voor kinderen die nog leren om ’s nacht zindelijk te worden.

Mocht je meer informatie willen; neem dan contact met ons op!

Wil je iets delen?

Wil je een reactie delen of heb je een vraag?

Door het insturen van het formulier kunt je een reactie achterlaten of een vraag stellen over algemene zaken. Wil je liever direct een consult aanvragen dan kan dat ook.

Stel je vraag!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Van der Pigge is verbonden met haar zusterbedrijf De Groene Os

Zij maken de beste natuurgeneeskundige middelen voor je geliefde dier. Oerkracht uit de natuur voor grote en kleine huisdieren.

De Groene Os