Webwinkel

Power ontbijtsmoothie by Astrid

Zoek jij ook een ontbijtrecept dat snel, lekker, verzadigend en gezond is? Dan hebben we een goeie tip voor je! Deze ontbijtsmoothie van onze directeur Astrid is gezond, verzadigd en voedzaam.

Je kan als alternatief voor pindakaas ook afwisselen met bijvoorbeeld een andere notenpasta, maar pindakaas is al gezond op zichzelf. Kokoswater levert de nodige mineralen als start voor je dag. Havermout levert vezels voor je stoelgang en banaan levert kalium en de nodige glucose om op voort te kunnen borduren. Cacao staat bekend om zijn bijdrage aan een gezonde hersenstofwisseling doordat het het stofje fenylalanine bevat. Dit stofje zorgt ervoor dat je je blijer voelt. Fenylalanine wordt namelijk in je lichaam omgezet in dopamine. En dopamine ken je misschien wel: het verhoogt je geluksgevoel en concentratievermogen én het heeft een gunstig effect op je hart en vaatstelsel, bloedsuikerspiegel en nachtrust. Daarnaast bevat cacao ook magnesium, ijzer en koper en wel 20 verschillende antioxidanten!

 

Ingrediënten

  • 1 banaan
  • 2 eetlepels havermout
  • 1 eetlepel cacaonibs
  • 1,5 opgehoogde eetlepels pindakaas (of andere notenpasta)
  • 175 ml kokoswater (of meer – 200 ml- als de banaan groot is)

Doe alles in een blender en meng tot het een homogene massa is.

Eet op met een lepel, of doe het in een fles zodat je gedurende de ochtend hier af en toe een slok van kunt nemen. Makkelijk mee te nemen dus!

 

Wil je iets delen?

Wil je een reactie delen of heb je een vraag?

Door het insturen van het formulier kunt je een reactie achterlaten of een vraag stellen over algemene zaken. Wil je liever direct een consult aanvragen dan kan dat ook.

Stel je vraag!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Van der Pigge is verbonden met haar zusterbedrijf De Groene Os

Zij maken de beste natuurgeneeskundige middelen voor je geliefde dier. Oerkracht uit de natuur voor grote en kleine huisdieren.

De Groene Os