Webwinkel

Oosterse stoofschotel met snijbiet

Vanaf mei is het weer snijbiettijd! Het is een van de vergeten groentes die al voor de ontdekking van Amerika door onze voorouders werd gegeten. De donkergroene bladeren en stelen kunnen beide in dit gerecht worden verwerkt. De stelen zijn wat betreft structuur vergelijkbaar met bleekselderij, maar hebben een andere en aardsere smaak. De bladeren hebben wel wat weg van spinazie, maar zijn wat steviger. De groente is zeer mineraalrijk en bevat met name veel ijzer, calcium en fosfor. Dit gerecht is ook rijk aan vezels, want de snijbiet is al vezelrijk, maar door de combinatie met zilvervliesrijst wordt deze Oosterse stoofschotel met snijbiet een echte vezelbom!

 

Eenpansgerecht met oosterse kruiden

De kruiden hiervoor zijn natuurlijk bij ons in de winkel verkrijgbaar zijn. Lekker makkelijk en gezond voor op een zomerse dag!

De ingrediënten

 • Kokosolie (geurend of ontgeurd)
 • 2 uien
 • 1 tl kerry madras
 • ½ tl gemalen korianderzaad
 • ½ tl gemalen komijnzaad
 • 250 g rode linzen
 • 100 g zilvervliesrijst
 • 750 g snijbiet
 • Verse koriander als topping
 • Peper en zout naar smaak

De bereiding

Scheid de bladeren van de stelen en was de groente. Snijd de stelen in reepjes en hak de bladeren grof.

 1. Fruit de ui in een flinke eetlepel kokosolie en voeg de kruiden toe. Roer even.
 2. Voeg dan de linzen en rijst toe en giet daar een liter kokend water op (als je geen voorgekookte zilvervliesrijst hebt, kook dan eerst twintig minuten de zilvervliesrijst en voeg vervolgens de linzen toe). Laat de rijst en linzen samen tien minuten koken.
 3. Voeg de snijbietstelen toe. Laat vijf minuten op een zacht vuurtje koken. Het water zou nu grotendeels opgenomen moeten zijn door de rijst en linzen. Als al het water helemaal is opgenomen, doe er dan nog een beetje water bij.
 4. Voeg de snijbietbladeren toe. Roer ze goed door de stoofpot en laat nog vijf minuten op een zacht vuurtje staan totdat de bladeren geslonken zijn. Maak verder naar wens op smaak met zout en peper.
 5. Schep de stoofpot in kommen en strooi er verse koriander overheen.

Eet smakelijk!

Wil je iets delen?

Wil je een reactie delen of heb je een vraag?

Door het insturen van het formulier kunt je een reactie achterlaten of een vraag stellen over algemene zaken. Wil je liever direct een consult aanvragen dan kan dat ook.

Stel je vraag!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Van der Pigge is verbonden met haar zusterbedrijf De Groene Os

Zij maken de beste natuurgeneeskundige middelen voor je geliefde dier. Oerkracht uit de natuur voor grote en kleine huisdieren.

De Groene Os