Webwinkel

Onze befaamde glühwein: het recept

Misschien heb je het ons wel eens zien schenken tijdens de Haarlemse kerstmarkt: onze befaamde glühwein. Heerlijk om in de wintermaanden mee op te warmen (voor volwassenen dan hè, en ook niet ál te vaak!) en eigenlijk heel simpel om te maken! Zeker met onze voorgemaakte kruidenmix met kaneelstokjes, kruidnagel en foelie. Helaas kan de kerstmarkt anno 2020 niet doorgaan door de corona crisis. Er is wel een Haarlemse kerstmarkt online opgezet!

Wij verkopen in samenwerking met wijnhandel Okhuysen een heerlijke fles rode wijn met de glühweinkruiden erbij in onze winkel. Mocht je ook zo’n heerlijke fles willen bestellen; je kan via het online bestelformulier de wijn ook opgestuurd krijgen.

 

 

Het recept van onze befaamde glühwein

  • Men neme een fles lekkere rode wijn. Dat kan natuurlijk uit je eigen voorraad zijn, maar tijdens de wintermaanden verkopen wij die zelfs ook.
  • Doe de wijn samen met onze glühweinkruiden en een biologische sinaasappel of citroen in een pan en warm dit rustig op. Liefst biologisch aangezien de sinaasappel of citroen langdurig aan het trekken is in de wijn.
  • Voeg naar smaak bruine kandij of (riet)suiker toe. Met een andere zoetstof kun je experimenteren.
  • Laat het geheel een half uur trekken.
  • Daarna kun je serveren. Haal wel eerst even de kruiden eruit, of let goed op met het uitschenken.

Tips

Je kunt de kruidnagels in de sinaasappel drukken, dan hoef je die er later niet stuk voor stuk uit te vissen!

Om een beetje extra pit toe te voegen, kun je een borrelglaasje cognac of vieux bij het mengsel doen.

Wil je iets delen?

Wil je een reactie delen of heb je een vraag?

Door het insturen van het formulier kunt je een reactie achterlaten of een vraag stellen over algemene zaken. Wil je liever direct een consult aanvragen dan kan dat ook.

Stel je vraag!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Van der Pigge is verbonden met haar zusterbedrijf De Groene Os

Zij maken de beste natuurgeneeskundige middelen voor je geliefde dier. Oerkracht uit de natuur voor grote en kleine huisdieren.

De Groene Os