Webwinkel

Kruiden en specerijen, ónze smaak voor jou

Kruiden en specerijen zijn levende producten. Ze zullen in de loop van de tijd iets in kwaliteit achteruit gaan. That’s nature. Maar het maakt veel uit of een specerij net voor de levering is gemalen of een half jaar ervoor. Dit is een van de redenen waardoor de geur- en smaakbeleving van onze producten aanzienlijk intenser is. We vinden het belangrijk om jou iets smaakvols te leveren en daarom kijken we kritisch naar onszelf en de leveranciers en producenten.

 

We doen er (van) alles aan om ‘onze’ vertrouwde hoge kwaliteit kruiden en specerijen leveren

  • onze mengsels bevatten geen kleur-, geur- of smaakstoffen, dus zeker geen smaakversterkers zoals MSG mono sodium glutamaat (E621) en de rest van het rijtje ongewenste smaakversterkers E620 tot E637. Zo heeft de Tandoori-mix geen rode kleurstof nodig om zalig te smaken;
  • een goed voorraadbeheer is nodig bij ons, maar ook bij onze toeleverancier;
  • er wordt geen zout of tarwemeel toegevoegd om het product goedkoper te maken, zoals regelmatig het geval is bij meer commerciële merken;
  • geen van de kruiden en specerijen is genetisch gemanipuleerd;
  • geen van onze kruiden en -mengsels is doorstraald.

Doorstraald?

Doorstraling is een veel gebruikt proces om kruiden en specerijen bacteriearm te maken. Het principe is eenvoudig: gammastraling uit een radioactieve bron maakt het DNA van de aanwezige micro-organismen kapot, waardoor ze niet meer kunnen delen. Binnen de warenwet is het toegestaan om kruiden en specerijen te bestralen. Hoewel men stelt dat hoge doseringen niet schadelijk zijn, doen wij liever niet mee met dit circus. Doorstraling heeft namelijk ook een negatieve invloed op de smaak, geur en kleur.

Regelmatig doorstraalde voedingsmiddelen

Op de verpakking is de zichtbaarheid van doorstraling gering, want het staat niet leuk. Een klein beetje radioactief… Als producenten in eindproducten netjes onder de 2 procent blijven zitten hoeft het niet vermeld te worden. Zo zitten in salades, soepen, worst en sauzen, regelmatig doorstraalde kruiden, maar ook in kip, groenten, additieven, eipoeder of garnalen zitten – zonder wij het ‘zien’ – doorstraalde ingrediënten. Om even te duiden welke voedingsmiddelen nog meer doorstraald mogen worden hier komen ze: gedroogde vruchten, peulvruchten, gedroogde groenten, graanvlokken, garnalen, pluimveevlees, kikkerdelen, Arabische gom, medische diepvriesmaaltijden, additieven, geur- en smaakstoffen en producten met ei.

Biologisch

Het is misschien een beetje saai dit geleuter over kwaliteit, maar het is wel veel lekkerder! Onze leverancier De Weerd Specerijen voldoet op alle fronten aan onze diverse kwaliteitseisen. Het bedrijf is Bio-gecertificeerd. Biologisch is dé manier om lekker en divers eten te produceren met respect voor de natuur, zonder chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest. Daarnaast is bij biologische producten toepassingen van genetisch gemodificeerde organismen niet toegestaan. Europese wetgeving bepaalt dat een plant, dier of product alleen als ‘biologisch’ op de markt mag worden gebracht wanneer het afkomstig is van gecertificeerde en biologische productie.

Een ‘monsterplan’ voorkomt dat kruiden niet zuiver zijn en er geen inmenging bestaat van andere kruiden of stoffen. Ik vind het een akelig idee dat producten soms versneden/vervalst worden. Bij De Weerd worden de grondstoffen allemaal gecontroleerd. Voor ons is het een hele prettige samenwerking en wij willen dat jij daarvan de vruchten plukt. Je krijgt dus wat je ruikt en proeft: geurige, volledig zuivere kruiden. ‘Huisgemaakt’ volgens onze eigen ambachtelijke recepten.

Eet smakelijker!

Wil je iets delen?

Wil je een reactie delen of heb je een vraag?

Door het insturen van het formulier kunt je een reactie achterlaten of een vraag stellen over algemene zaken. Wil je liever direct een consult aanvragen dan kan dat ook.

Stel je vraag!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Van der Pigge is verbonden met haar zusterbedrijf De Groene Os

Zij maken de beste natuurgeneeskundige middelen voor je geliefde dier. Oerkracht uit de natuur voor grote en kleine huisdieren.

De Groene Os