Het lijkt me goed toch nog even te zeggen dat het de voorkeur heeft om biologische ingrediënten te gebruiken. Het levert je, naast een gezondheidsvoordeel, een soep met een veel vollere smaak op!
Voor 2 personen gazpacho als hoofdmaaltijd
– 2 flinke tomaten
– ½ komkommer
– 1 (rode) ui
– halve rode paprika
– halve liter tomatensap
– teentjes knoflook naar smaak
– rode wijnazijn
– olijfolie
– ahornsiroop
Was en snijd alle groenten in grove stukken.
Pel de ui en knoflookteentjes, snijd ze in stukken.
Doe alle ingrediënten, behalve de olie, azijn en ahornsiroop, in een blender (heb je die niet, doe alles dan in een hoge kom en gebruik de staafmixer).
Maal alles goed door. Hoe langer, hoe fijner. Dat is helemaal aan jou. Er is geen vaste regel voor.
Breng op smaak met een flinke (!) scheut rode wijnazijn, peper, zout en een scheutje ahornsiroop. Dat zorgt ervoor dat de smaak van de tomaat goed wordt opgehaald.
Wanneer het naar je smaak is, dan roer je voorzichtig de olijfolie erdoor. Het kan niet te veel zijn.
Zet de gazpacho tot gebruik in de koelkast.
Eet smakelijk!