Koolhydraatarm LUNCH
Linzensoep en een omelet met groenten.
Wat je nodig hebt
300 gram rode linzen
1 winterpeen van ongeveer 200 gram in stukjes
1 dungesneden stengel selderij
2 teentjes fijngesneden knoflook
1 fijngesneden rode ui
3 tomaten in blokjes
theelepel tijmblaadjes
1 theelepel oregano
laurierblaadje
1 eetlepel extra vierge kokosolie
2 groentebouillonblokjes met 1 liter water
zout en peper naar smaak
Hoe je het maakt
- Bak de ui, knoflook, wortel en selderij 5 minuten samen met het laurierblad.
- Doe de tijm en tomaten erbij en roer nog even 2 minuten door.
- Voeg 1 liter water en de bouillonblokjes toe.
- Laat het nog 15 minuten zachtjes koken en pureer daarna de soep met een staafmixer.
Omelet
Wat je nodig hebt
2 losgeklopte eieren
fijngesneden paprika
1 fijngesneden tomaat
1 fijngesneden bosuitje
snufje zeezout
snufje cayennepeper (verhoogt de verbranding)
Hoe je het maakt
- Bak dit samen in een halve eetlepel extra vierge kokosolie.
Als je dit thuis klaarmaakt kun je het koud meenemen naar je werk als lunchhapje.
AVONDETEN
Bloemkoolrijst met gemengde groenten en tempé (als je niet vegetarisch bent kun je ook kip of hamblokjes gebruiken).
Wat je nodig hebt (Voor 4 personen)
Gehalveerde en dun gesneden prei
Een ons taugé
Fijngesneden paprika 1 stuk
1 ons fijngesneden witte kool (groentevak supermarkt)
Ons gehalveerde sperziebonen
1 fijngesneden rode ui
2 fijngesneden teentjes knoflook
1 fijngesneden rode peper zonder zaadjes
1 theelepel gemalen komijn
2 theelepels nasipoeder (bij ons te koop)
2 eetlepels ketjap
3 fijngesneden bosuien
extra vierge kokosolie
400 gram bloemkoolrijst
1 ei
300 gram gesneden tempé in blokjes
Hoe je het maakt
- Bak de ui, knoflook, peper samen met de nasikruiden, komijn en ketjap 3 minuten op middelhoog vuur.
- Doe de gesneden groente erbij en roerbak op een hoog vuur 5 minuten.
- Voeg de bloemkoolrijst en de bosui toe en laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen.
- Bak de eieren in een aparte pan rul.
- Bak de tempeh in een aparte pan met 2 eetlepels kokosolie en 1 eetlepel ketjap.
- Meng alles door elkaar.
Serveer eventueel met (vegetarische) kroepoek en gebakken uitjes.
Wil je een koolhydraatarm tussendoortje?
Neem een handje nootjes, knabbel op een wortel, neem wat komkommerplakjes.