Ingrediënten
- 200 gram herfstraapjes, geschild en in blokjes
- 200 gram wortelen, geschild en in blokjes
- 250 gram pompoen, gewassen en in blokjes
- 100 gram boerenkool, gesneden
- 2 uitjes
- 2 teentjes knoflook
- likje roomboter
- 1 theelepel Pigge Masala
- 1 theelepel Super pompoen soep poeder van Rineke
- 1 theelepel kurkuma uit de stopfles
- 1 eetlepel Bone Broth van Mattisson
- 1,5 pakje kokosroom
- 1,5 liter water
- peper en zout naar smaak
(naar behoefte meer of iets minder water toevoegen!)
Bereiding
Fruit de uitjes in wat roomboter, voeg de wortel, raapjes en de pompoen toe. Kort opbakken met de kruiden (Pigge Masala, peper, zout, kurkuma en de pompoen bouillon van Rineke) en de knoflook. Als de kruiden goed hebben kunnen mengen met de groentes, wat water toevoegen. Doorroeren.
Vervolgens meer water toevoegen en aan de kook brengen. Tot alles net onder water staat. Wil je een vollere soep, dan voeg je minder water toe, wil je een dunnere soep, dan voeg je meer water toe.
Breng alles aan de kook. Voeg daarna de Bone Broth toe. Let op, goed mengen, bone broth kan soms wat klonten.
Vervolgens in de hooikist of ecostoof (als je die niet hebt, zie hier meer info.
Ik haal hem een paar uur later uit de ecostoof. Zet hem eventueel nog even op het vuur als de soep te veel is afgekoeld.
Pureren en opdienen!
Scheutje olijfolie eroverheen, broodje van Bikken Bakken ernaast, en smikkelen maar! Bikken Bakken is een ambachtelijke broodbakker bij ons op de Botermarkt. Het meel wat deze bakker gebruikt is Frans en daardoor minder glutenrijk.
Bone broth en Rineke Dijkinga super pompoensoep poeder, zijn beiden bij ons in de winkel verkrijgbaar. Ze staan niet in onze webshop. Mocht je het toch opgestuurd willen krijgen, neem dan contact met ons op. Dat geldt overigens ook voor de genoemde kruiden en specerijen.