Dadel-notentruffels
- 70 gram gemengde ongebrande noten
- 20 Medjoul-dadels zonder pit
- kleine theelepel (rauwe) cacaopoeder
- kokosrasp
- eventueel kokosolie
Hak de noten en de dadels fijn met een scherp mes of in een keukenmachine.
Meng dit tot een stevige massa. Als de massa te droog is kan je een beetje kokosolie toevoegen. Maak hier balletjes van en rol ze door de kokosrasp.
Laat de truffels even opstijven in de koelkast.
In plaats van dadels kan je ook abrikozen of vijgen gebruiken.
Choco-chiptruffel
- 8 Medjoul-dadels, fijn gesneden of gemalen in de keukenmachine
- 2 handjes (rauwe) cacaonibs
- 1 hand walnoten, gehakt
- 1 hand pinda’s, gehakt.
- 1 handje gebroken hennepzaad, plus extra om doorheen te rollen
Meng de gesneden Medjoul dadels met de noten, pinda’s, hennepzaad en cacaonibs. Strooi flink wat gebroken hennepzaad op een schaaltje. Vorm balletjes van het dadelmengsel en rol de balletjes door het zaad.
Chocotruffel
- 2 eetlepels amandelmelk
- 2 eetlepels (rauwe) cacaopoeder, plus extra om doorheen te rollen
- ongeveer 2 handen havermout
- 2 eetlepels pindakaas met stukjes
- 4 eetlepels koudgeperste kokosolie
- 1-2 eetlepels honing
Lavendel-lemontruffel
- 350 gram (ongebrand) cashewnotenmeel
- 50 gram amandelmeel
- 2 eetlepels lavendelbloemen (gerist)
- 2 eetlepels citroensap
- 2 eetlepel geraspte citroenschil (biologisch)
- 1/2 theelepel vanille-extract (Nielsen en Massey)
- 2 theelepels gesmolten cososnootolie
- 2 theelepels agave siroop
- kokosnoot geschaafd
Zowel amandelmeel als cashewnotenmeel kan je zelf malen in een keukenmachine of blender. Zorg ervoor dat je op tijd stopt met malen anders krijg je notenpasta.
Meng cashewnotenmeel, amandelmeel, een theelepel lavendel, citroensap, geraspte citroenschil, vanille, kokosolie en agave.
Maak er balletjes van en zet het weg.
Meng de overgebleven theelepel lavendel met gemalen kokos en rol de balletjes door het mengsel.
Koel bewaren.
Voilà! Veel genoegen!