Onze planken staan vol met de geurigste specerijen en specerijenmengsels. Een van onze favorieten is bruschetta: een mengsel van gedroogde kruiden met tomaat, oregano, basilicum en knoflookgranulaat. Verrassend snel en eenvoudig kun je een hapje of een maaltijd verrijken met dit klassieke mengsel uit Italië. Vanaf nu niet meer weg te denken uit je keuken!
De klassieke Italiaanse bruschetta
Ideeën met bruschetta
Bruschetta laten wellen in warm water, eventueel het teveel aan vocht afgieten. Meng dit vervolgens met een goede olijfolie. Bestrijk het over een overdwars gesneden stokbrood, ciabatta of Turks brood. Gratineer het in de oven of onder de grill.
Bovenstaand verhaal uitbreiden met plakjes mozzarella, ± 5 minuten in de oven.
Gewelde bruschetta mengen met gehakt, ui, wortel, selderij, paprika, geraspte kaas, peper en zout. Snijd een courgette overdwars en hol het met een lepel uit. Vul de courgettebootjes met het gehaktmengsel. Warm de oven op tot 200ºC en gaar het geheel in ± 45 minuten.
Nog meer ideeën
- 1 eetlepel gewelde bruschetta door een geklopt ei en je bakt een Romaanse omelet
- 1 eetlepel gewelde bruschetta door hüttenkäse, zachte feta of andere roomkaas
- 1 eetlepel gewelde bruschetta door roomboter en je hebt een Italiaanse kruidenboter
- 1 eetlepel gewelde bruschetta door de zure room, op gepofte aardappelen
- gebakken vis afblussen met witte wijn en gewelde bruschetta toevoegen
Met een beetje fantasie zijn de mogelijkheden eindeloos!
Heb je vragen over onze specerijen? Loop gerust onze winkel binnen, bel ons op of stuur een mail. We helpen je graag.
Wil je iets delen?
Wil je een reactie delen of heb je een vraag?
Door het insturen van het formulier kunt je een reactie achterlaten of een vraag stellen over algemene zaken. Wil je liever direct een consult aanvragen dan kan dat ook.
Stel je vraag!"*" geeft vereiste velden aan