Webwinkel

Darmflora-onderzoek

Onze gezondheid is voor een belangrijk deel afhankelijk van de conditie van de darmen en natuurlijk ook wat je erin stopt. Je bent deels wat je eet! Het al of niet verteren van je voeding bepaalt mede de opname van de vitaminen en mineralen. Bovendien ligt onze eerste verdedigingslinie tegen vreemde indringers, het onschadelijk maken van toxische stoffen én 70 % van ons immuunsysteem in de darmen. Dat is niet niks. Van der Pigge heeft in haar praktijk 2 therapeuten. Eén van de mogelijkheden gekoppeld aan een consult is het verkrijgen van inzicht in de microflora van de darmen. Dan laat je je ontlasting onderzoeken; een darmflora-onderzoek. Geen rozengeur en maneschijn en ook geen koffiedik kijken. Dit gespecialiseerde onderzoek wordt uitbesteed aan een groot toonaangevend laboratorium in Duitsland: Medivere-Ganzimmun.

 

Ontregeling

Zodra de stofwisseling niet op rolletjes loopt kunnen er allerhande klachten ontstaan, variërend van Prikkelbaar Darm Syndroom, allergieën, eczeem, schimmelinfecties, hoofdpijn, ontstekingen, tekorten aan voedingsstoffen, vermoeidheid, vermagering, overgewicht of een opgeblazen buik. Zelfs ons mentale welzijn is deels afhankelijk van de conditie van onze darmen.

Het toilet

Afwijkingen in de gezonde flora is vaak duidelijk zichtbaar in het toilet, namelijk alle variaties op gezonde ontlasting: die mooie stevige bruine reep die geen (geur-) sporen na laat. Chronische afwijkingen hierop kennen vele variaties in de vorm van obstipatie, diarree, brijige-, slijm in de- en vettige ontlasting. Vreemd van kleur: gele-, groene -, lichte -of zwarte ontlasting maar ook de stinkende ontlasting is mogelijk “stof” voor onderzoek.

Het lab

De darmflora die we met ons meedragen is bij elkaar ongeveer anderhalve kilo. Allemaal beestjes en dat is een verzameling van duizend soorten. Sommige wil je te vriend houden en anderen ben je liever kwijt dan rijk. In het uitgebreide onderzoek wordt goed in kaart gebracht voor wie we beter mogen zorgen of wie we moeten elimineren/uithongeren.

For better not worse

In onze darmflora hoort een balans te zijn, een evenwicht. Een grote familie met veel vrienden in een prettig, liefdevol samenwerkingsverband. We hebben bacteriën die zorgen voor de productie van vetzuren die het darmslijmvlies voeden.  Andere bacteriën die de zuurgraad verlagen waardoor ziekmakende schimmels en gisten niet goed kunnen leven en bacteriën die B vitaminen produceren. Allemaal soorten die in het grote geheel een steentje bijdragen. Er moet vaak hard gewerkt worden voor ons welzijn en met de juiste inzichten kunnen wij beter voor onze darmen zorgen.

Met behulp van een darm microbioom test kan veel over de flora in de darmen worden blootgelegd. In deze link vind u behalve de prijs en informatie over het onderzoek ook nog een voorbeeld uitslag. Indrukwekkend wat zichtbaar is in een kleine hoeveelheid ontlasting.

Om een compleet beeld te krijgen varen we nooit enkel op een darmonderzoek. Naast de interpretaties van het darmonderzoek is het van belang om tijdens een anamnese een goed beeld te krijgen van uw gezondheid/gevoeligheden/aandoeningen. Uit een dergelijk consult rolt een advies op het gebied van voeding, supplementen en mogelijk aanbevelingen voor uw leefwijze.

Een dergelijk onderzoek is letterlijk en figuurlijk een investering in je gezondheid. Heb je hier vragen over of wil je weten of het wat voor jou zou kunnen zijn, mail dan naar consult@vanderpigge.nl.

Het consult in onze praktijk valt buiten de kosten van het darmonderzoek en kost €97,00 voor het consult, de voorbereiding hiervan en interpretatie van het darmonderzoek.

Download een van onze gratis E-books!

Wil je iets delen?

Wil je een reactie delen of heb je een vraag?

Door het insturen van het formulier kunt je een reactie achterlaten of een vraag stellen over algemene zaken. Wil je liever direct een consult aanvragen dan kan dat ook.

Stel je vraag!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Van der Pigge is verbonden met haar zusterbedrijf De Groene Os

Zij maken de beste natuurgeneeskundige middelen voor je geliefde dier. Oerkracht uit de natuur voor grote en kleine huisdieren.

De Groene Os