Blog
-
Ingemaakte citroen recept
Ingemaakte citroenen zijn super gezond voor je darmflora omdat door de fermentatie allerlei goede bacterien ontstaan tijdens het fermenteren. Wil je een keer leren fermenteren? Dan is dit een heel makkelijk DIY manier om het een keer te leren! Na 4 weken kun je de citroenen gebruiken voor allerlei recepten waar je normaal citroen voor gebruikt. -
Citroensap voor het ontbijt, is dat aan te raden?
Aan een halve citroen drinken op warm water worden diverse gezondheidsvoordelen toegekend. Citroenen vallen onder fruit en alle soorten fruit bevatten stoffen die goed zijn voor je gezondheid. Maar levert het echt een opzienbarende bijdrage aan je gezondheid om dit elke ochtend op je nuchtere te drinken? Is het een wondermiddel voor je gezondheid? -
Signalen van te veel zoutgebruik
Onlangs was weer eens in het nieuws dat we nog steeds te veel zout en suiker eten. We houden van zout, we zijn dol op zout, maar we krijgen er op allerlei manieren veel meer van binnen dan we denken. Wist je dat je 3/4 dagelijkse zoutinname kant-en-klaar koopt met je boodschappen? Dat is waarschijnlijk meer dan je dacht! Welke 10 tekens wijzen op te veel zoutgebruik? -
Maak je eigen curry
Zelf curry maken klinkt misschien ingewikkeld, maar valt best wel mee. Het is superleuk om met kruiden te experimenteren en je hele huis ruikt heerlijk naar gebakken specerijen. Daarnaast kan je ook een keer een potje zelfgemaakte curry cadeau doen! Wel zo leuk! Uiteraard heb je diverse specerijen nodig, geduld, een pan en een lekker muziekje om bij te koken. -
Gezonde voeding: tips van Pigge
Over gezonde voeding valt veel te zeggen en de opvattingen hierover kunnen ook veranderen wanneer er weer nieuwe wetenschappelijke ontdekkingen worden gedaan. In ieder geval is het belangrijk om veel variatie in je voeding aan te brengen. Zo krijg je veel verschillende stofjes binnen. Onze meest belangrijke voedingstips voor je op een rijtje. -
Ontstekingsremmende en ontstekingsbevorderende voeding
Wist je dat je voeding ontstekingen kan remmen, maar ook kan bevorderen? Dit heeft met factoren te maken zoals de glycemische lading (hoe snel je suikerspiegel stijgt als je iets eet), de vetzuren, de vitaminen en mineralen, de bewerking, en nog veel meer. Bij bepaalde ontstekingsziekten is het goed om inzicht te krijgen in wat je beter wel of niet kan eten. Onbewerkt voedsel is de sleutel.