winkel
Webwinkel

175 jaar Van der Pigge! 3 maart 1849 – 3 maart 2024

We bestaan 3 maart 175 jaar. Voor ons als ondernemer is het belangrijk dat we ons onderscheiden. Ook al zijn we van oudsher werkzaam in de drogisterijenbranche, wij zijn als onderneming niet te vergelijken met de drogisterijenketens van tegenwoordig. Die op hun beurt natuurlijk goed zijn in waar zij voor staan, maar ik herhaal het nog eens: we zijn niet met elkaar te vergelijken.

Certificering

We laten ons jaarlijks keuren en certificeren tot drogisterij omdat we het belangrijk vinden dat er een orgaan is dat de kwaliteit beoordeelt. Want ‘kwaliteit’ is onderdeel van onze identiteit. Tegelijk is ons assortiment afwijkend van dat van de drogisterijenketens.

Persoonlijke aandacht

Bij Van der Pigge staan geen producten die enkel en alleen vanwege de aanbieding en kortingen zijn ingekocht; we hebben ervoor gekozen uitsluitend die producten in te kopen die iets toevoegen aan de gezondheid en behoefte van de klant. En als we die producten niet kunnen vinden, dan ontwikkelen we ze zelf. Wij onderscheiden ons door elke klant persoonlijk te woord te staan waardoor we dan ook elke klant van uniek advies kunnen voorzien. Daartoe zijn onze medewerkers zorgvuldig opgeleid: ‘Hoe geef je passend, persoonlijk en uitstekend advies aan iedere klant?’ De medewerkers die bij ons komen werken, kiezen óns en begrijpen precies waar het bedrijf al sinds de oprichting voor staat. Ze hebben het er ook voor over dat onze winkel best koud kan zijn in de winter en warm in de zomer, dat ze de (steile) trap op en trap af moeten om een kruidenmengsel te maken of om iets uit de voorraad te halen. Dank je wel, geweldig team!

 

Training en scholing

We trainen onze medewerkers inhoudelijk heel gericht en intensief op natuurgeneeskundig gebied, naast het feit dat we ze tot gecertificeerde (assistent)drogisten laten opleiden.

Samenwerking

We werken zo veel mogelijk samen met artsen en therapeuten, beschikken over toegang tot kostbare databestanden waarin te lezen valt welk kruid interactie heeft met welk ander kruid of geneesmiddel, zodat de klanten passende producten krijgen.

Toewijding

Adviseren is ons handelsmerk, ons leidend principe is ‘toewijding’. Met toewijding alle handelingen verrichten, van het dichtvouwen van een puntzakje tot de inkoop van producten. Producten die door ons nauwkeurig onderzocht worden op een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk, verpakkingen die zo duurzaam mogelijk zijn en grondstoffen die eerlijk verbouwd en verhandeld worden.

Zorgvuldigheid

En alleen al het nadenken over verpakkingskeuzes neemt veel tijd in beslag. Want het gaat niet enkel over de verpakking zelf, maar ook over het vervoer ervan. We willen weten of iets gerecycled kan worden, welke invloed de verpakking heeft op de inhoudsstoffen, is het handig in gebruik, is het veilig… Daar kan je eigenlijk al een heel blog aan wijden.

Trots op ons familiebedrijf

We doen hard ons best om onderscheidend te zijn en dan met name in de kwaliteit van hoe we werken. We zijn enorm trots op ons bedrijf. Niet enkel omdat we 175 jaar bestaan in directe familieopvolging – ook al is dat bij tijden een hele prestatie gebleken – maar omdat we aldoor weer mensen aantrekken die onze toewijding weten te waarderen, die dat een bewijs vinden van onze inhoudelijke waarden: kwaliteit, duurzaamheid, toewijding, veerkracht, doorzettingsvermogen en bovenal eerlijkheid. Wil je meer weten over onze historie? Klik hier. 

Wil je iets delen?

Wil je een reactie delen of heb je een vraag?

Door het insturen van het formulier kunt je een reactie achterlaten of een vraag stellen over algemene zaken. Wil je liever direct een consult aanvragen dan kan dat ook.

Stel je vraag!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Van der Pigge is verbonden met haar zusterbedrijf De Groene Os

Zij maken de beste natuurgeneeskundige middelen voor je geliefde dier. Oerkracht uit de natuur voor grote en kleine huisdieren.

De Groene Os