Webwinkel

Wortelontbijt by Rens Kroes

Gezond en gevarieerd ontbijten is soms een hele opgave! Je blijft al snel in de standaard havermoutpap met plantaardige melk hangen, lekker makkelijk en gezond denk ik dan vaak. Maar voor je darmflora is het belangrijk om veel te variëren qua ontbijt! Daarom delen we graag dit wortelontbijt van Rens Kroes. Heerlijk met allerlei kruiden en wortel. Daar denk je niet snel aan bij het ontbijt. Kruiden bevatten veel heilzame inhoudsstoffen die bijdragen aan je gezondheid. Zo heeft kaneel een gunstig effect op je suikerspiegel. Mooi meegenomen zo aan het begin van de dag!

Met dit ontbijtje krijg je een flinke shot bètacaroteen binnen. De werkzame stof in wortelen is goed voor je huid en je ogen. Klinkt wortel in de ochtend een beetje vreemd? Just try it! Juist door de wortel wordt dit ontbijt heerlijk zoet.

 

Wat je nodig hebt

Voor 1 tot 2 porties

Ingrediënten

2 middelgrote wortels (circa 200 g)

400 ml plantaardige melk zoals havermelk

4 tot 5 eetlepels havermout

Snufje zeezout

1/2 theelepel kaneelpoeder

1/2 theelepel vanillepoeder, ongezoet

1/4 theelepel gemberpoeder

1 eetlepel notenpasta

 

Optioneel

1 eetlepel gebroken lijnzaad

1/2 eetlepels chiazaad

2 handjes gojibessen

2 handjes moerbeien

Benodigdheden

pannetje

Bereidingstijd

20 minuten

Houdbaarheid

Direct opeten. Maar je kunt het ook in een luchtdicht bakje bewaren, als je het daarna weer opwarmt wel weer wat “melk” toevoegen.

Hoe je het maakt

Rasp de wortels. Breng 400 ml “melk” in een pannetje op middelhoog vuur aan de kook en voeg al roerend de havermout toe. Draai het vuur laag en laat ongeveer 10 min. zachtjes koken. Voeg dan de wortelrasp samen met de zeezout en kruiden toe en kook mee tot de wortel zacht wordt. Roer regelmatig door om aanbranden te voorkomen. Voeg extra melk toe als de pap te dik wordt. Roer dan even goed door en verdeel het wortelontbijtje over twee schaaltjes. Bestrooi met de achtergehouden gojibessen en moerbeien en schep er een grote lepel notenpasta bij.

Recept van Rens Kroes

 

Wil je iets delen?

Wil je een reactie delen of heb je een vraag?

Door het insturen van het formulier kunt je een reactie achterlaten of een vraag stellen over algemene zaken. Wil je liever direct een consult aanvragen dan kan dat ook.

Stel je vraag!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Van der Pigge is verbonden met haar zusterbedrijf De Groene Os

Zij maken de beste natuurgeneeskundige middelen voor je geliefde dier. Oerkracht uit de natuur voor grote en kleine huisdieren.

De Groene Os