Huidtoepassingen
- voor een (zeer) droge en gevoelige huid
- voor de verzorging van kloven in lippen, handen en voeten
- voor de verzorging van tepels (hoeft niet verwijderd te worden voor de borstvoeding)
- voor de bereiding van diverse soorten cosmeticaproducten
Wolvet is in zijn pure vorm vrij stug, je kan het wel wat verwarmen voor gebruik – het smeltpunt van wolvet ligt rond de 40 graden namelijk. Mocht je dit elke keer bij gebruik lastig vinden, dan kan je ook wat plantaardige glycerine toevoegen als je het potje au bain-marie verwarmt.
Hoe kan je wolvet allemaal gebruiken?
Cosmetica
Wolvet wordt veel gebruikt in cosmetica zoals voor de bereiding van balsems, crèmes, zepen, lipsticks (en lipgloss), shampoos, douchegels, conditioners en haarwaxen.
Je eigen supersimpele crème maken
Wil je je eigen vette crème maken voor een droge huid? Dat kan met wolvet:
- 2 eetlepels wolvet
- 2 eetlepels kokosolie
- Een half kopje water
Als eerste kook je het water. Als het tegen het kookpunt aan is, voeg je het wolvet en de kokosolie toe.
Als alles bij elkaar zit, kan je met een staafmixer het nog even goed door mengen. Je kan een goed schoongemaakt potje gebruiken om de crème in te doen als hij een beetje is afgekoeld. Als je een lekker geurtje wilt, kan je ook geurwater gebruiken (een hydrolaat). Deze bestaan in diverse geuren. Je kan ons bellen wat de opties zijn. Het leuke is dat je aan deze basisbalsem van alles kan toevoegen.
Wolvet gebruiken als lippenbalsem
Deze is te simpel . Neem een mini potje, hevel wat wolvet over uit de grote pot en doe het in het mini potje. Voilà , je hebt een goede lippenbalsem! Ook heeeel fijn bij hele droge mondhoeken om de huid te herstellen. Omdat hij watervrij is, kan je hem heel goed in koude gebieden gebruiken zoals met wintersport.
Bijzondere toepassingen
Grappig genoeg kan je ook nog allerlei andere dingen met wolvet! Wat dacht je van metaalbescherming tegen roest, of het waterdicht maken van wollen kleding zoals wolbroekjes. Je kan er zelfs een leervet van maken! Leuk toch?
Wolvet gebruiken als anti-roest
Wolvet heeft beschermende eigenschappen voor metaal. Dus het beschermt metaal tegen regen en zout. Je kan ook roest verwijderen door het gebruik van wolvet. Wolvet is watervrij.
Wolbroekje waterdicht maken
Een wolbroekje is een overbroekje gedragen door baby’s dat helpt te beschermen tegen doorlekken bij wasbare luiers. Los 1 theelepel wolvet op in een beetje heet water en vul dit aan tot ongeveer 5 liter handwarm water. Laat hier de wolbroekjes in weken en kneed die af en toe. Knijp de wolbroekjes voorzichtig uit en laat ze drogen. De wolbroekjes kunnen wat plakkerig blijven, maar dit is niet erg. Wolvet is verzorgend voor de huid. De wolbroekjes zijn nu water- en vuilafstotend.
Wolvet gebruiken als leerbalsem
Je kan een leerbalsem maken met wolvet, lijnzaadolie en terpentijn (niet te verwarren met terpentine). Terpentijn is een plantaardig product, terpentine niet. Kijk naar het volgende filmpje om je eigen leervet te maken.
www.youtube.com/watch?v=WEAMztkanwE
Ben je geïnteresseerd om wolvet aan te schaffen na dit verhaal? Ga naar onze webshop. Wij verkopen een farmaceutische kwaliteit van een ethisch verantwoord bedrijf!
Veel plezier ermee!