winkel
Webwinkel

Warme chocomelk met Chinese 5 kruiden

Brrr die koude wintermaanden wanneer het buiten lang donker is, vragen gewoon om warmte en gezelligheid binnenshuis. En wat is nou lekkerder dan een heerlijke warme chocomelk? Daar is toch bijna iedereen wel dol op? Om je extra te verwarmen kan je er ook wat Chinese 5 kruidenpoeder bijvoegen! Chinese 5 kruiden bestaan uit de kruiden steranijs, witte en zwarte peper, kruidnagel, venkel en kaneel. Daar krijg je toch meteen al zin in? Heerlijk verwarmende kruiden voor koude winterdagen. We hebben dit recept volledig plantaardig voor je gemaakt.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400-500 ml havermelk of kokosmelk
  • Sojaslagroom
  • Cacaopoeder
  • Kokosbloesemsuiker: 1 tot 2 theelepels per mok
  • Chinese 5 kruidenpoeder: 2 theelepels (1/2 tot 1 theelepel per mok naar smaak)
  • Eventueel marshmallows

Verwarm de plantaardige melk in een steelpannetje met de Chinese 5 kruiden. Laat 2 minuten pruttelen. Klop de sojaslagroom op met een mixer. Doe een theelepel cacaopoeder en een theelepel of 2 kokosbloesemsuiker in een mok. Giet voorzichtig beetje bij beetje al roerende de melk erbij totdat alles is opgelost. Drapeer nu de sojaslagroom op de melk met de eventuele marshmallows. Et voilà! Je verwarmende en opbeurende drankje is klaar. Genieten maar!

Paddenstoelen

Leuke extra tip EN goed voor je mentale en fysieke gezondheid: voeg wat paddenstoelenpoeder toe aan je chocomelk. In de winkel verkopen we bijvoorbeeld van King of herbs goed oplosbare paddenstoelen van onder andere Chaga. We hebben ook een hele mooie blend met meerdere paddenstoelen van Terranova, een merk dat hoogwaardige supplementen levert.

Wil je iets delen?

Wil je een reactie delen of heb je een vraag?

Door het insturen van het formulier kunt je een reactie achterlaten of een vraag stellen over algemene zaken. Wil je liever direct een consult aanvragen dan kan dat ook.

Stel je vraag!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Van der Pigge is verbonden met haar zusterbedrijf De Groene Os

Zij maken de beste natuurgeneeskundige middelen voor je geliefde dier. Oerkracht uit de natuur voor grote en kleine huisdieren.

De Groene Os