winkel
Webwinkel

Theeboomoliemasker tegen kopzorgen

Dit theeboomoliemasker met amandelolie en theeboom olie weert ongewenste gasten uit je haar. Het behandelen van hoofdhaar en -huid met theeboomolie maakt beestjes het leven zuur. Amandelolie weekt hardnekkig vastzittende “vuiltjes” los van de haarschacht zodat ze gemakkelijker kunnen worden uitgekamd.

Voor schoolgaande kinderen is dit haarmasker een uitkomst. Vooral aan het begin van het nieuwe schooljaar, wanneer vriendjes de koppies bij elkaar steken voor een begroeting of een selfie, beginnen de kopzorgen: tijd om de theeboomolie weer uit de kast te halen en kwistig in de weer te gaan. Pas onderstaand masker toe en herhaal het tien dagen later nog een keer. Kam het hoofdhaar gedurende twee weken elke dag zeer grondig met een speciale fijngetande kam om eventueel gespuis systematisch uit het haar te verwijderen. Het RIVM heeft goede kaminstructiefilmpjes op Youtube staan. Met een goed Nederlands spreekwoord: wat niet op je hoofd loopt, legt er ook geen eieren.

 

Dit heb je nodig voor een theeboomoliemasker

– Een flesje theeboomolie

– 100 ml zoete amandelolie. Voor lang of veel haar heb je meer olie nodig.

– Huishoudfolie

– Shampoo

Zo maak je een theeboomoliemasker

 

Voeg twee theelepels theeboomolie (dat is ongeveer 4 ml) toe aan 100 ml zoete amandelolie en schud heel grondig. Verdeel de helft van het mengsel goed over het haar en de hoofdhuid. Zorg ervoor dat vooral de haarwortels en de haaraanzet zeer goed doordrenkt raken met de olie. Masseer de olie vervolgens 5 minuten goed in. Wikkel daarna huishoudfolie om het hoofd, zodanig dat al het haar ingepakt is en het gezicht en de oren vrij blijven.

Laat de boel 2 uur of langer intrekken. Verwijder daarna de folie. Breng shampoo aan op het nog niet bevochtigde haar. Het is belangrijk om eerst de shampoo in te masseren, voordat je het haar nat maakt. Daardoor ontstaat er een emulsie, waarna de olie veel effectiever kan worden uitgewassen. Was het haar daarna een tweede keer om ook de laatste olierestjes te verwijderen.

Herhaal de behandeling na 10 dagen met de rest van het oliemengsel.

Nog een goed idee

 

Voeg 2 theelepels (dat is ongeveer 4 ml) theeboomolie toe aan 100 ml shampoo, en schud het mengsel grondig. Je hele gezin kan hiermee af en toe het haar wassen.

Je kunt ook een lotion maken door aan een sprayflesje met water een paar druppeltjes theeboomolie toe te voegen. Heel goed schudden voor ieder gebruik, want theeboomolie lost niet op in water, maar vormt een fijne emulsie door het schudden. Deze theeboomlotionspray beschermt tegen kopzorgen.

Spray de hoofdhuid in met de lotion en masseer het even goed in, vooral op de warme plekjes achter de oren en in de nek. Gebruik vooral ’s ochtends op de eerste schooldagen na de vakantie. Je kunt de spray ook gebruiken op voorwerpen zoals hoofdkussens, hoofdsteunen in de auto, kragen en capuchons, enzovoort.

Bovenstaande toepassingen met theeboomolie zijn geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Test het oliemengsel eerst even op de binnenkant van de pols om te checken of je kind niet overgevoelig is. Etherische oliën zoals theeboom olie zijn 100% natuurlijk, maar kunnen overgevoeligheidsreacties geven omdat ze zo sterk geconcentreerd zijn.

Theeboomolie is verkrijgbaar in onze webshop. Amandelolie is te bestellen via het bestelformulier en te koop in de winkel.

Wil je iets delen?

Wil je een reactie delen of heb je een vraag?

Door het insturen van het formulier kunt je een reactie achterlaten of een vraag stellen over algemene zaken. Wil je liever direct een consult aanvragen dan kan dat ook.

Stel je vraag!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Van der Pigge is verbonden met haar zusterbedrijf De Groene Os

Zij maken de beste natuurgeneeskundige middelen voor je geliefde dier. Oerkracht uit de natuur voor grote en kleine huisdieren.

De Groene Os