Webwinkel

Psyllium Husk; topvezels voor je stoelgang

Psylliumvezels hebben invloed op de spijsvertering. Ze worden gewonnen uit planten van de weegbreefamilie, met name uit de Plantago ovata. Psyllium is verkrijgbaar in de vorm van zaad of zaadhoesjes, ook wel ‘husks’ genoemd. Deze husks hebben een sterkere werking dan de zaden.

Toepassing

Per dag heb je gemiddeld 30 tot 40 gram vezels nodig. Psylliumvezels kunnen hier een belangrijke bijdrage aan leveren. Deze vezels stimuleren op natuurlijke wijze de darmwerking* doordat ze voor volume in de darmen zorgen*. Een goede darmvulling stimuleert de darmperistaltiek* en ondersteunt een natuurlijke stoelgang*.

 

Als er sprake is van een trage stoelgang maken psylliumvezels de darminhoud zachter* en volumineuzer waardoor de darmpassage gemakkelijker verloopt. Dat komt omdat psylliumvezels vocht aantrekken en tot twintig maal hun eigen gewicht aan water kunnen opnemen.

Alle vezels in onze voeding – en dus ook psylliumvezels – zijn belangrijk voor een goede darmfunctie. Het fijne van psyllium is dat de vezels tot het wateroplosbare soort behoren.  Je kunt Psyllium Husk daarom goed gebruiken voor:

  • het bevorderen van een normale stoelgang*
  • het welbevinden tijdens zwangerschap*
  • een vezelaanvulling bij een glutenvrij dieet

*Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de Europese commissie

Psyllium kan de opname van medicijnen verlagen. Neem medicijnen daarom minimaal 1 tot 2 uur voor de Psyllium of minimaal 2 uur erna.

Maten

We leveren Psyllium husk in 2 maten: 250 gram in een plastic pot en sinds kort 500 gram in een composteerbare navulzak. We kregen veel vraag uit de markt naar een duurzamere verpakking, met minder druk op het milieu. Daarom leveren we tegenwoordig deze mooie verpakking. De zak kan na gebruik zo bij het biologisch afval!

Composteerbare zak

Onze volledig composteerbare stazak is gemaakt van een combinatie van kraft papier en pla. PLA is een 100% bio based plastic gemaakt uit mais en suikerriet. Deze stazak kan ingezameld worden bij het GFT afval. Ook de lijm en de inkt die gebruikt zijn voor deze verpakking zijn gecertificeerd composteerbaar.

De verpakking is hersluitbaar middels een gripsluiting, ook deze gripsluiting is gemaakt uit PLA.

De productie van PLA geeft een reductie van 60% CO2 uitstoot en een reductie van 50% niet hernieuwbare grondstoffen ten opzichte van  conventionele plastics als bijvoorbeeld PET.

Download een van onze gratis E-books!

Wil je iets delen?

Wil je een reactie delen of heb je een vraag?

Door het insturen van het formulier kunt je een reactie achterlaten of een vraag stellen over algemene zaken. Wil je liever direct een consult aanvragen dan kan dat ook.

Stel je vraag!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Van der Pigge is verbonden met haar zusterbedrijf De Groene Os

Zij maken de beste natuurgeneeskundige middelen voor je geliefde dier. Oerkracht uit de natuur voor grote en kleine huisdieren.

De Groene Os