Webwinkel

Haarlemmerolie

Haarlemmerolie is een panacee (denkbeeldig geneesmiddel) uit de zeventiende eeuw en bestaat inmiddels al ononderbroken ruim 300 jaar!

Haarlemmerolie, ook wel medicamentum gratia probatum genoemd, wordt al eeuwenlang aangeprezen omdat het tegen alle kwalen zou helpen. Zeevaarders en zendelingen namen het mee op hun reizen. Haarlemmerolie en de stad Haarlem werden hierdoor bekend over de hele wereld. De term Haarlemmerolie wordt ook overdrachtelijk gebruikt voor een soort wondermiddel waarmee alles geacht wordt beter te gaan.

 

 

Haarlemmerolie is een familiebedrijf

De olie is 1696 ontwikkeld door alchemist Claes Tilly. Toen hij in 1734 overleed, zetten zijn erfgenamen de productie van Haarlemmerolie voort. In 1764 werd Claes de Koning Tilly de nieuwe eigenaar van het bedrijf en de C. de Koning Tilly Oprechte Haarlemmeroliefabriek.  Het was wereldwijd ongekend populair en heeft zelfs onderscheidingen gekregen. Er werden zelfs namaak Haarlemmerolie producten gemaakt omdat men een graantje wilde meepikken van het succes. Lange tijd zat de fabriek in de Anthoniestraat 13-15 (voorheen Achterstraat). In 2005 werd dat pand opgekocht door een projectontwikkelaar die er verschillende woningen in maakte. Er zijn gelukkig nog wel een paar oorspronkelijke details bewaard gebleven, waaronder de gevelsteen. Tegenwoordig is het geen familiebedrijf meer en bevindt de fabriek zich in de Achterhoek en niet meer in Haarlem.

Haarlemmerolie is nog steeds bij ons verkrijgbaar in de vorm van olie, capsules en zalf. De samenstelling is al eeuwen een goed bewaard geheim, maar bestaat in ieder geval uit terpentijnolie, kruiden, lijnzaadolie en zwavel… ‘het werkt als Haarlemmerolie’.

Het product staat niet in onze webshop maar is wel te bestellen via verzendingen@vanderpigge.nl of via ons bestelformulier.

Wil je actuele prijzen weten? Neem dan even contact met ons op: 0235312454 of info@vanderpigge.nl

Wil je iets delen?

Wil je een reactie delen of heb je een vraag?

Door het insturen van het formulier kunt je een reactie achterlaten of een vraag stellen over algemene zaken. Wil je liever direct een consult aanvragen dan kan dat ook.

Stel je vraag!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Van der Pigge is verbonden met haar zusterbedrijf De Groene Os

Zij maken de beste natuurgeneeskundige middelen voor je geliefde dier. Oerkracht uit de natuur voor grote en kleine huisdieren.

De Groene Os