Webwinkel

Cola als schoonmaakmiddel

Cola is, maar dat wist je natuurlijk allang, niet geschikt om te drinken. Om dat te illustreren zetten wij hier zeven praktische toepassingen van cola voor je op een rijtje.

Zuurgraad

De geweldige veelzijdigheid voor verschillende huishoudelijke toepassingen hangt onder andere samen met de zuurgraad. De zuurgraad  komt namelijk heel dicht in de buurt van de zuurgraad van batterijzuur. Het reinigt oppervlakken dan ook net zo goed of vaak zelfs beter dan veel chemische standaard schoonmaakmiddelen.

 

De 7 praktische toepassingen van cola

1. Het verwijdert vet- en bloedvlekken uit kleding en textiel.

2. Het verwijdert roest. Gebruik bijvoorbeeld een in cola gedrenkte doek of spons om de roest mee te verwijderen. Werkt ook uitstekend om roestige bouten mee los te krijgen!

3. Het is een fantastisch middel om olievlekken mee uit betonnen vloeren te krijgen. Laat de vlek een tijdje weken in een plas cola, en spuit het vervolgens schoon met water. Werkt ook uitstekend voor vieze tegeltjes op bijvoorbeeld de keukenvloer: giet wat cola op de vloer, laat een paar minuten weken en dweil het weer op.

4. Laat aangebrande pannen een tijdje weken in de cola, en spoel ze na. Als nieuw! Dezelfde methode werkt ook super tegen verkalkte ketels en waterkokers.

5. Altijd vervelend: kauwgom in je haar. Dip het haar met de kauwgom erin in een bakje met cola en laat het er een paar minuten in hangen. Daarna kun je de kauwgom veel makkelijker van je haar loskrijgen.

6. Gebruik het als toiletreiniger: schenk wat cola rond in de toiletpot, laat het er een tijdje in staan en spoel door.

7. Om verf van metalen oppervlakten te verwijderen, kun je een handdoek in cola drenken en deze een tijdje op de geschilderde oppervlakte leggen. Hierna is de verf gemakkelijk te verwijderen.

Kortom, hartstikke handig om in huis te hebben! Maar dan wel in het kastje onder het aanrecht natuurlijk.

En als je het dan per se nog wilt drinken, vooruit dat is dan toepassing 8.

Wil je iets delen?

Wil je een reactie delen of heb je een vraag?

Door het insturen van het formulier kunt je een reactie achterlaten of een vraag stellen over algemene zaken. Wil je liever direct een consult aanvragen dan kan dat ook.

Stel je vraag!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Van der Pigge is verbonden met haar zusterbedrijf De Groene Os

Zij maken de beste natuurgeneeskundige middelen voor je geliefde dier. Oerkracht uit de natuur voor grote en kleine huisdieren.

De Groene Os