Zoeken
Filter
-
PMS klachten natuurlijk behandelen
PMS klachten kunnen enorm veel impact hebben op ons als vrouw. De een heeft daar meer last van dan de ander helaas. Onderschat de rol van voeding en kruiden hierin niet. Maar daarnaast kan het ook helpen om bewust met je lichaam en geest bezig te zijn. We zetten graag een breed spectrum aan tips voor lichaam, geest en ziel uiteen. Houd van jezelf en lees mee. -
Kruiden als medicijn
Geneesmiddelen zijn van oorsprong ontstaan uit de plantenwereld. Ook tegenwoordig komen nog steeds veel medicijnen uit kruiden. Welke planten dienden als oorsprong voor onze geneesmiddelen? En hoe heeft zich dat ontwikkeld door de tijd heen? Nu dienen er nog steeds planten als geneesmiddel, maar er liggen hierbij bedreigingen op de loer. -
De wondere wereld van wonderolie
Uit de zaden van de wonderboom wordt wonderolie geperst. Wonderolie, ricinusolie en castorolie zijn drie verschillende namen voor hetzelfde spul: een dikke, transparante olie waar je leuke dingen mee kunt doen, zoals pakkingen maken tegen menstruatiepijn en je haargroei bevorderen. Ik geef je een rondleiding door de wondere wereld van wonderolie. -
Groene thee: 6 voordelen voor je gezondheid
Wist je dat groene thee ook kan helpen om je gewrichten te beschermen? Dit heeft te maken met de vele antioxidanten die in deze thee zitten. In Azië drinkt men al meer dan 5000 jaar groene thee vanwege de gezondheidsbevorderende eigenschappen. Ontdek de 6 gezondheidsvoordelen van het drinken van groene thee. En we hebben nog een tip hoe je de thee kunt zetten. -
Tuinplanten vol met bestrijdingsmiddelen
Houd jij ook zo van tuinieren? Heerlijk toch al die mooie lente- en zomerbloeiers? Je denkt al snel dat je ook iets goed doet voor de insecten zoals bijen, met al die mooie bloemen. Helaas blijken veel planten in tuincentra vervuild te zijn met cocktails aan bestrijdingsmiddelen die schadelijk zijn voor mens, milieu en bijen. En dat is een risico. -
Zoete aardappels vs gewone aardappels
Zoete aardappels lijken op gewone aardappels, alleen is het een andere plantensoort. Ze leveren allebei een bijdrage aan bijvoorbeeld een gezonde darmflora. Beide soorten kun je voor allerlei gerechten gebruiken en ermee bakken, stoven, stomen en koken, maak er wat lekkers van. Wat zijn hun botanische verschillen en voedingswaardeverschillen?