Zoeken
-
Goed brood, fout brood
We zijn met z'n allen dol op brood; wie kan het ons kwalijk nemen? Een heerlijk knapperig broodje of croissantje is bijna niet af te slaan. Helaas is er nogal wat verschil tussen 'gezond' en ongezond brood. Er zitten buiten gluten ook andere stoffen in brood waar je vraagtekens bij kan zetten. Gluten op zichzelf zijn voor de meeste mensen al niet zo gezond. Afwisseling in je dieet is belangrijk. -
Graan; doen of liever laten?
Het tegenwoordige graan is niet meer het graan zoals we dat vroeger van het land haalde. De moderne wetenschap heeft veel aan de planten gesleuteld zodat het groter en voller zaad oplevert. Is dit voor ons wel goed? Wat zit er in graan en hoe reageren wij als mens daarop? Er zijn steeds meer mensen met een overgevoeligheid voor tarwe en gluten. -
Glutenarm(oede)
Het lijkt wel broodoorlog. Gluten zijn op de bon of in de ban. Daar moet toch een gegronde reden voor zijn? Wij eten gemiddeld ongeveer 60% koolhydraten naast onze andere energiebronnen van eiwitten en vetten. Van de koolhydraten gebruiken we met name granen en van de granen eten we het meeste tarwe. Een mismatch: het is teveel. -
Psoriasis
Psoriasis is een vervelende huidaandoening die vaak op specifieke plekken op het lichaam voorkomt. Het is eigenlijk een ontstekingsreactie van de huid. Er kunnen diverse triggers zijn voor het ontstaan van psoriasis, dus het is soms een hele zoektocht. Het immuunsysteem en de darmen spelen een grote rol. Hoe krijg je gezonde darmen?