Webwinkel

Wat maakt onze Huidbalans zo bijzonder?

Huidbalans heet niet voor niets Huidbalans, onze gezichts-, lichaams- en haarverzorging handhaaft de natuurlijke balans van de delicate huid en daarmee ook de natuurlijke balans van het lichaam, want alles wat je op je huid smeert wordt ook door je lichaam opgenomen. Wist je dat de huid ons grootste orgaan is?

Onze huid wordt elke dag blootgesteld aan vele invloeden van buitenaf; zonlicht, uv-straling, uitlaatgassen, andere chemische stoffen die op onze huid inwerken, warmte en kou. Onze huid beschermt ons tegen al die invloeden met een natuurlijke beschermingslaag die bestaat uit een natuurlijke vet- en zuurmantel. Maar deze buitenmantel moet natuurlijk ook regelmatig verzorgd worden met de juiste voedingsstoffen. Je voedt je huid uiteraard niet alleen van binnenuit met de juiste voedingsstoffen, maar ook van buitenaf met de juiste verzorging.

 

Het verschil tussen Huidbalans en reguliere huidverzorgingsproducten

Niet alleen hebben onze huidverzorgingsproducten een natuurlijke certificering van NCS en EcoControl, maar ze onderscheiden zich ook door:

 • geen synthetische stoffen
 • unieke conservering
 • veel natuurlijke werkzame plantenextracten en voedende oliën
 • vitaminen zoals C en E
 • bijzondere voedingsstoffen zoals rode alg, ceramiden en liposomen

Geen synthetische stoffen in Huidbalans

 

Goede huidverzorging is schoon. Je huid is immers je grootste orgaan en absorbeert wat je erop smeert. Smeer dus niets op je huid wat je niet kunt eten! Want je eet toch ook geen toxische chemische of synthetische stoffen die aan cosmetica worden toegevoegd zoals ftalaten en parabenen?

Van der Pigge Huidbalans bevat dus geen schadelijke stoffen: geen parabenen, geen siliconen, geen SLES of SLS, geen synthetische parfums, geen ftalaten, geen nylondeeltjes en geen microplastics. Dus ook geen zogenaamde ‘natuur-identieke’ ingrediënten. Want dat is éigenlijk gewoon een ander woord voor synthetisch. 100% natuurlijk dus, en radicaal schoon. Zoals het hoort, volgens ons.

In onze producten worden geen synthetische emulgatoren gebruikt. In plaats daarvan bestaan onze producten voor 95% uit ‘olie-in-water-emulsies’. Door de bereidingsmethode van onze emulsies worden de oliedruppeltjes in de emulsies zó klein, dat ze gewoon door de poriën van je huid naar binnen kunnen. Zo heb je optimaal profijt van de werking van de krachtige oliën die we in onze producten verwerken, zonder de nadelen van toegevoegde emulgatoren.

Unieke conserveringsmethode

Wij hebben in de winkel over de jaren veel verschillende merken natuurcosmetica gevoerd. De meeste met echt prachtige ingrediënten. Een bottleneck die we echter vaak tegenkwamen (en komen) is het conserveren van natuurcosmetica. Natuurlijke ingrediënten zijn ‘echt’, net als voeding. Natuurlijke ingrediënten zijn veelal onbewerkt of minimaal bewerkt, waardoor ze alle bioactieve stoffen nog zoveel mogelijk bevatten. Dat is goed nieuws voor je huid die daarvan profiteert. Maar er zit wel een nadeel aan: bederf. Échte natuurcosmetica bevat échte ingrediënten en is dus, net als échte voeding, gevoelig voor bederf.

En daar moet je iets aan doen, want een mooie, natuurlijke, cleane, bedorven gezichtscrème blijft een… bedorven gezichtscrème. Producenten van chemische cosmeticamerken lossen dat op door parabenen in hun producten te verwerken. Dit zijn synthetische conserveermiddelen die weliswaar door de meeste mensen goed worden verdragen, maar ernstig worden verdacht van kankerverwekkende activiteit. Niet geschikt om op je huid te smeren dus.

Maar wij doen het anders! Huidbalans bevat een bijzonder conserveringssysteem. Het geheim zit ‘m in een slimme combinatie van verschillende natuurlijke geurstoffen die een conserverende werking hebben en uitstekend door je huid worden verdragen.

Huidbalans zit stampvol werkzame natuurlijke ingrediënten

Oké, onze huidverzorgingslijn is dus helemaal schoon en zónder allerlei troep. Maar het is ook een lijn mét allerlei moois. Ieder product puilt uit van de bioactieve bestanddelen die je huid duurzaam verzorgen, voeden en omhullen.

Oliën

In al onze producten zitten waardevolle oliën uit de natuur, zoals arganolie, macadamiaolie, kokosolie, sheabutter en jojobaolie die – door de ideale verhouding van vetten – de huid optimaal voeden.

Kruiden

In al onze producten zijn kruidenextracten verwerkt die de natuurlijke balans van je huid helpen herstellen en beschermen. Deels biologische kruiden zoals aloë-vera-extract, goudsbloem, kamille, groene thee, heermoes, lavendel en wortelextract. Optimale antioxidanten die bescherming aan de huid geven en zo huidveroudering tegengaan, de huid voeden en het herstellende vermogen van de huid ondersteunen.

Vitaminen C en E

Al onze crèmes bevatten vitamine C (ascorbylpalmitaat) en E (tocopherol).

Ascorbylpalmitaat is een bijzondere vetoplosbare vorm van vitamine C die als antioxidant de huid verdedigt tegen schade door vrije radicalen en daardoor beschermt tegen huidveroudering. Het draagt bij aan een fris uitziende huid.

Tocopherol zorgt voor versterking van de barrièrefunctie van de huid. Het is net als vitamine C een belangrijke antioxidant die de huid verdedigt tegen schade door vrije radicalen die in de huid ontstaan. Tocopherol zorgt er ook voor dat de plantendeeltjes in de crèmes goed door de huid worden opgenomen en dat – door de waterbindende werking – het vochtgehalte in de huid goed op peil blijft. Het helpt daarmee om veroudering van de huid tegen te gaan.

Vitamine C en E zijn dikke vriendjes in een crème, ze helpen elkaar als broer en zus in hun werking.

Bijzondere voedingsstoffen in Huidbalans

Porphyra umbilicalis (rode alg)

Het extract van deze bijzondere alg zit onder andere in de Sheabutter Repaircrème en de Jojoba Regenerationcrème. Deze alg bevat aminozuren die de huid beschermen tegen de uva-straling van de zon door de straling te absorberend. Daarnaast beschermt deze alg ook tegen schade door vrije radicalen die de huid doen verouderen.

Ceramiden

Ceramiden hebben unieke anti-aging-eigenschappen. Ceramiden houden de huid bij elkaar als een soort binding tussen de huidcellen en vormen een beschermende laag om vochtverlies tegen te gaan en zichtbare schade van buitenaf te beperken. Ook helpen ceramiden goed om je huid soepel te houden.

Liposomen

Liposomen zitten vooral in de Aloë Vera Gezichtsserum in de vorm van edelweiss-extract. Liposomen zijn phospholipiden (vetdeeltjes), dragers van goede voedingsstoffen die ervoor zorgen dat de stoffen goed door de huid worden opgenomen. Liposomen zijn gevoelig voor zuurstof, onder andere daarom zit de Aloë Vera Gezichtsserum in een pompflacon.

Reiniging

Onze gezichtsreinigers zoals de Macadamia Reinigingsmelk, de Hamamelis Reinigingslotion en de Kruiden Gezichtswasgel, zijn rijk aan kruiden in combinatie met een laag gehalte aan etherische oliën (vanwege de reinigende effecten) en net genoeg alcohol om de huid schoon te maken maar niet te irriteren. Macadamia Reinigingsmelk en Hamamelis Lotion vullen elkaar goed aan. Naast de Kruiden Gezichtswasgel is het niet per se nodig om ook de Hamamelis Lotion te gebruiken.

Shampoos

Wil je meer weten over onze shampoos en waarom natuurlijk veel beter is dan synthetisch? Lees dan dit blog over waarom goede shampoos niet schuimen.

Lichaamsverzorging

Ook hebben we nog een aantal lichaamsverzorgingsproducten zoals de heerlijke Avocado Bodymilk, de Aloë Vera Huidgel voor de gevoelige huid en voor na het zonnebaden, en de fantastische Duizendblad Beengelei die heerlijk is in de zomer, na een lange dag staan of na het wandelen.

Speciale Huid- Spier en Gewrichtsverzorging

Naast onze Huidbalansserie hebben we ook een Speciale Huid-, Spier en Gewrichtsverzorgingslijn. Deze lijn bevat producten met essentiële oliën en is bedoeld voor de verzorging van de droge huid, de probleemhuid, de spieren, de gewrichten of om mee te stomen.

Keurmerk

De Huidbalansproducten en de Speciale Huid- Spier- en Gewrichtsverzorging zijn  zoveel mogelijk vervaardigd met grondstoffen van biologische teelt. Ze voldoen aan alle eisen van de keurmerken NCS (Natural Cosmetics Standard) en EcoControl. Dit houdt in dat onze producten:

 • geen microplastics bevatten
 • vrij zijn van genetisch gemanipuleerde ingrediënten
 • geen parabenen, siliconen, PEG’s of ftalates bevatten
 • niet op dieren zijn getest
 • vrij zijn van bestraalde ingrediënten
 • alleen natuurlijke geurstoffen en op planten gebaseerde oplosmiddelen hebben
 • verpakt zijn in materiaal dat kan worden gerecycled of hergebruikt

Kortom, een natuurlijke cosmeticastandaard die is gebaseerd op duurzaamheid.

Hier zijn we natuurlijk erg blij mee en trots op. Wij staan garant voor betrouwbare natuurlijke producten en waar mogelijk gebruiken we biologische ingrediënten.

EcoControl is de controle-instantie voor het toezicht en certificering van de biologische ingrediënten in onze producten. Hiermee weet je dus zeker dat biologisch ook echt biologisch is. Dit zie je aan de * bij de ingrediënten.

Verpakkingen

Onze Huidbalansverpakkingen zijn gemaakt van BPA-vrij plastic.

Onze gezichtsverzorgingsproducten zitten in mooie, voor lucht en licht afgesloten pompflacons waardoor de werkzame stoffen goed behouden blijven en ze heel hygiënisch in gebruik zijn.

Onze Speciale Huid-, Spier- en Gewrichtsverzorgingsproducten zijn van oudsher verpakt in glas omdat de balsems veel dikker zijn door de basis van olijfolie en bijenwas. Je krijgt ze daarom niet door een pompflacon heen. Dit zijn de producten die wij in ons assortiment hebben:  Kattenvet, Klovenbalsem, Pigge Bruin, Spier- en Gewrichtsbalsem, Theeboomolie en Wolvet.

Wel of niet vegan?

Onze producten zijn niet allemaal vegan te noemen, want in sommige zit bijvoorbeeld bijenwas (Kattenvet, Spier- en Gewrichtsbalsem) of xanthaangom. Xanthaangom is eigenlijk een plantaardig stofje, maar wordt gekweekt op eierschalen. Bij onze Huidbalansproducten staat welke wel en niet vegan zijn.

 

Heb je vragen over natuurlijke verzorgingsproducten? Vraag ons advies! Loop gerust onze winkel binnen, bel ons op of stuur een mail. We helpen je graag.

Download een van onze gratis E-books!

Wil je iets delen?

Wil je een reactie delen of heb je een vraag?

Door het insturen van het formulier kunt je een reactie achterlaten of een vraag stellen over algemene zaken. Wil je liever direct een consult aanvragen dan kan dat ook.

Stel je vraag!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Van der Pigge is verbonden met haar zusterbedrijf De Groene Os

Zij maken de beste natuurgeneeskundige middelen voor je geliefde dier. Oerkracht uit de natuur voor grote en kleine huisdieren.

De Groene Os