Webwinkel

Himalayazout

Himalayazout geldt in het gebied van herkomst, de zuidwestelijke Himalaya, van oudsher als bijzonder kostbaar en geneeskrachtig. Volgens de overlevering stamt het uit de tijd van de schepping van hemel en aarde uit het oerwater. Diep in het binnenste van de Himalaya werd oerwater omgevormd tot zoutkristal, waarin scheppingskracht is opgeslagen.

De zoutmythe blijkt wonderwel overeen te stemmen met wetenschappelijke feiten. Het leven is ontstaan in het water, de zogenaamde oersoep. De oersoep of oerzee bevatte de bouwstoffen van het leven, de elementen waaruit ook ons lichaam nog steeds bestaat. Himalayazout is afkomstig uit opgedroogde delen van de oerzee. Het bevat de levenselementen in hun oorspronkelijke samenstelling en verhouding.

Waarom zout?

Ons lichaam bestaat voor het grootste deel uit mineralen en water. Mineralen zijn onmisbaar voor ons lichaam. Geen gedachte, geen emotie, geen activiteit zonder mineralen. Maar mineralen zijn alleen zinvol als ze in de juiste verhoudingen, de juiste hoeveelheden en in de juiste vorm door het lichaam kunnen worden opgenomen.

Onze weefselvloeistof heeft een mineralensamenstelling en osmotische waarde die een treffende gelijkenis vertoont met de mineralensamenstelling en osmotische waarde van zeewater. Ongeraffineerd zee- of steenzout is van belang voor onze gezondheid: het is rijk aan mineralen en sporenelementen die belangrijke functies in ons lichaam vervullen.

Gewoon keukenzout is een sterk geraffineerd, industrieel product dat bestaat uit zuiver natriumchloride en volledig gestript is van alle waardevolle andere mineralen en sporenelementen. Dat maakt gewoon keukenzout dan ook zo ongezond: het levert het lichaam zuiver natrium zonder de effecten daarvan te reguleren door aanvulling van de overige nodige mineralen die in natuurlijk ongeraffineerd zout voorkomen.

Zo kan iemand met een grote zoutbehoefte zeer zout eten, maar zolang er industrieel zout gebruikt wordt, blijft het tekort aan mineralen bestaan (waardoor ook de sterke behoefte aan zout in stand blijft).

Dit gezondheid verstorende fenomeen is kenmerkend voor geraffineerde producten: door de natuurlijke complexe samenstelling van een product te verarmen, dus door het te ontdoen van zijn natuurlijke ballaststoffen, wordt er een product gecreëerd dat het lichaam uit evenwicht brengt. Net als geraffineerd zout is ook geraffineerde suiker hier een goed voorbeeld van.

Waarom Himalayazout?

Himalayazout is ongeraffineerd zeezout dat van nature onvervuild is. Dat komt doordat dit steenzout oorspronkelijk afkomstig is uit een enorme oerzee: ver voor de tijd van de mens en zijn vervuilende activiteiten. Himalayazout bevat 84 vitale bouwstenen in de vorm van mineralen en sporenelementen. Deze bevinden zich in het kristal in zulke kleine deeltjes (colloïdaal) dat ze optimaal door de lichaamscellen worden opgenomen. Het is een van de schoonste en rijkste zoutsamenstellingen ter wereld.

Levenswater

Een verzadigde oplossing van Himalayazout in water wordt een sol of sole genoemd. Deze sol kan gezien worden als een reconstructie van het oerwater. Een 1% verdunning hiervan is een echt levenswater, net als lichaamsvocht, en volkomen lichaamseigen. Door deze sol te drinken wordt het lichaam op celniveau verrijkt met oorspronkelijke mineralen en sporenelementen.

Maar let op: vrijwel alle natuurlijke, ongeraffineerde zoutbronnen (zee- en steenzouten) zijn erg rijk aan natrium. Zo ook Himalayazout. Natrium zorgt ervoor dat het lichaam meer vocht vasthoudt, waardoor de bloeddruk hoger wordt. Om deze reden zullen mensen met een hoge bloeddruk ook met goede kwaliteiten zee- of steenzout voorzichtig moeten zijn.

Het gebruik van een sol is geen goede methode om een algemeen mineralentekort op te lossen. Het gebruik van grote hoeveelheden groente en fruit, desnoods aangevuld met vers geperste groentesappen (in combinatie met het verminderen van het gebruik van geraffineerde en zuurvormende voedingsmiddelen) is wél een goede methode om een tekort aan mineralen aan te vullen. Daarnaast kan Himalayazout worden gebruikt als gezond tafelzout en (verrukkelijke) smaakmaker.

Verstandig gebruik van een sol kan wél heel zinvol zijn voor mensen met een lage bloeddruk en mensen die overmatig zweten. Zo hebben wij een klanten die in een sauna werken en dankbaar gebruik maken van een sol van Himalayazout om hun elektrolyten op peil te houden!

Toepassingen Himalayazout

Himalayazout kent vele therapeutische, cosmetische en culinaire toepassingen.

Therapeutisch

Himalayazout kan inwendig worden gebruikt als drinkkuur, zie boven. Himalaya-zoutlampen ioniseren en zuiveren de lucht binnenshuis. Belangrijk: raadpleeg bij lichamelijke klachten ook altijd je huisarts.

Cosmetisch gebruik van Himalayazout

Himalayazout wordt gebruikt voor de verzorging en reiniging van huid en gebit en vormt de basis van diverse crèmes, peelings en maskers. Himalayazout is een natuurproduct dat niet op dieren wordt getest.

Culinair

Himalayazout is een uitstekende smaakmaker en een goede vervanging van het ongezonde keukenzout.

In onze winkel verkopen wij los Himalayazout uit onze stopflessen, fijn en grof in puntzakjes. Mocht je het opgestuurd willen krijgen, dan kun je het beste even een mail sturen naar verzendingen@vanderpigge.nl met welke maat je graag wilt: 50 -100 – 250 – 500 of 1000 gram.

Wil je iets delen?

Wil je een reactie delen of heb je een vraag?

Door het insturen van het formulier kunt je een reactie achterlaten of een vraag stellen over algemene zaken. Wil je liever direct een consult aanvragen dan kan dat ook.

Stel je vraag!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Van der Pigge is verbonden met haar zusterbedrijf De Groene Os

Zij maken de beste natuurgeneeskundige middelen voor je geliefde dier. Oerkracht uit de natuur voor grote en kleine huisdieren.

De Groene Os