Webwinkel

De Week van de Stenen Winkel: 13 tot en met 19 mei

Week van de Stenen Winkel 

Ik draai de sleutel in het slot, even verder draaien, de deur geeft als gewoonlijk een kort moment van weerstand, en dan, de geur van kruiden en specerijen komt me tegemoet. De oude en koude plavuizen voelbaar onder mijn voeten. Even sta ik stil, ik haal diep adem door mijn en neus en er ontstaat automatisch een glimlach. “Dag Hendrick, een goeiemorgen weer!” zeg ik lachend tegen de gaper naast de trap. En dan mijn lievelingsgeluid, het zachte kraken van de traptredes, allemaal hun eigen unieke vorm, de een holler of dieper dan de ander. Vervolgens gaat de stofjas aan, de handigste jas die er bestaat, hij gaat zelfs over m’n trui (ja weet je, in dit pand duurt het wat langer voor het is opgewarmd). Terwijl ik start met thee maken voor m’n collega’s en een grote theekan zet voor de klanten van die dag, voel ik blijheid en liefde. De energie die dit pand heeft is fijn en een waar ik – en ik denk de meeste collega’s en klanten met mij – nooit genoeg van zal krijgen.

Collega’s die hier vaker dan ik de trap op en af zijn gerend met een stopfles of kruidenlade onder de arm met bergen kennis. Geen hulpvraag is hen te gek. En dat is toch wat we willen? Vragen kunnen stellen en het gevoel hebben dat we persoonlijk gehoord en gezien worden? Dat er tijd is, een moment van aandacht? Want weet je, we zijn allemaal net als zo’n unieke traptrede in ons eeuwenoude pand. Ja, er bestaan protocollen en behandelplannen, toch is ieder mens uniek en heeft iedereen zijn eigen voorgeschiedenis. Daarom is het altijd fijn om bij ons aan te komen, nee wat zeg ik: even bij te komen en met een van ons in gesprek te raken. Met een kopje thee. En daarom kom je bij Van der Pigge. Net zoals al je voorgangers dat al 175 jaar doen. Er gewoon even zijn. Dropje, kopje, gesprekje, aandacht.

En om diezelfde reden ga je naar de traiteur in de stad voor dat speciale stukje vlees of de vegetarische optie bij het gerecht dat je in je hoofd hebt. En daarom ga je naar de groentewinkel, naar je lokale bakker of naar een kledingboetiek. Naar een cadeau- of hobbywinkel. De bloemenzaak, een fietsenhandel of speelgoedwinkel. In een winkel kan je snuffelen en word je op ideeën gebracht. Hoe leuk is het om cadeautjes te vinden voor ‘je weet maar niet wanneer of voor wie’. Je kunt producten vasthouden, advies vragen, de geur opsnuiven.

In een stenen winkel heb je een ervaring die je kunt delen en koesteren. De ondernemer die in de winkel staat, ken je dan een beetje persoonlijk. En dát is de kracht van de lokale winkels, de Stenen Winkels. Oog voor aandacht en persoonlijk contact. Je moet eens weten hoe vaak ik mijn hand opsteek of ‘hoi’ zeg wanneer ik op straat loop. En dat was vroeger ook al als ik met mijn vader de stad inging. Al die mensen die mijn vader kenden. Gewoon van de winkel.

Mini-consulten

En omdat we je graag beter willen leren kennen, hebben we iets leuks bedacht:

Speciaal voor de Week van de Stenen Winkel organiseren wij gratis mini-consulten, omdat wij staan voor goed persoonlijk advies en dat al 175 jaar met aandacht doen.

De Week van de Stenen Winkel vindt plaats van maandag 13 t/m met zondag 19 mei. Wij zijn zondag gesloten, maar de andere dagen zijn we uiteraard van de partij.

De mini-consulten zijn kosteloos, maar waardevol 😉. Ze vinden plaats in ons zijkamertje in de winkel, waar de natuurgeneeskundige gedurende 20 minuten voor je klaarstaat om mee te denken in je hulpvraag. Denk bijvoorbeeld aan overgangsklachten, gewrichtsproblemen, hormonale disbalans, slaapproblemen, etc.

Aanmelden voor een gratis mini-consult kan via deze link.

Graag tot ziens in de winkel!

Wil je iets delen?

Wil je een reactie delen of heb je een vraag?

Door het insturen van het formulier kunt je een reactie achterlaten of een vraag stellen over algemene zaken. Wil je liever direct een consult aanvragen dan kan dat ook.

Stel je vraag!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Van der Pigge is verbonden met haar zusterbedrijf De Groene Os

Zij maken de beste natuurgeneeskundige middelen voor je geliefde dier. Oerkracht uit de natuur voor grote en kleine huisdieren.

De Groene Os