Webwinkel

Teunisbloemolie

Teunisbloem is een beetje een merkwaardige plant. De bloemen gaan namelijk ’s avonds en ’s nachts pas open. Nogal frappant, voor een bloem. Ze wordt daarom ook wel nachtbloem of nachtkeers genoemd. Vooral avond- en nachtvlinders bestuiven de mysterieuze teunisbloem. Door deze eigenschap wordt ze van oudsher geassocieerd met de maanskrachten. En de maan, zoals je weet, is het domein van de vrouw. Teunisbloem heeft dan ook een nauwe relatie met de vrouwelijke essentie en oeroude vrouwenwijsheid. De vrouwelijke cyclus spiegelt zich in de 28-daagse maancyclus. Teunisbloem is een traditionele plant voor een gezonde menstruatiecyclus (de maanstonden, met een prachtig ouderwets woord) en menopauze. Een vrouwenkruid bij uitstek.

De Latijnse naam Oenothera biennis is afgeleid van het Griekse ‘oinos’ (wijn) en ‘thera’ (in zich opnemen), omdat het eten van de wortels wijn beter zou helpen verwerken en het risico op een kater zou verminderen. Ook best handig om te weten.

GLA

Tegenwoordig gebruiken wij echter niet de wortels, maar de vette olie die geperst wordt uit de zaden. Deze vette teunisbloemolie is rijk aan het essentiële vetzuur GLA (gamma-linoleenzuur), waaraan de belangrijkste geneeskrachtige werkingen van deze olie toe te schrijven zijn.

GLA is een precursor (voorloper) van prostaglandines. Dit zijn een soort hormoonachtige boodschapperstofjes die op celniveau bepaalde metabolische processen aansturen en reguleren. Het innemen van teunisbloemolie voorziet je lichaam van gezonde meervoudig onverzadigde vetzuren. Deze vetzuren:

  • Spelen een rol in belangrijke fysiologische processen, waaronder het behouden van een normale, gezonde huid en haargroei;
  • Ondersteunen een normale, gezonde gemoedstoestand en een optimaal welzijn gedurende je menstruatiecyclus;
  • Zijn nodig voor belangrijke fysiologische processen waaronder het cholesterol metabolisme en het behouden van een gezond hart en gezonde vaten;
  • Zijn nodig om je natuurlijke immuniteit te ondersteunen.

Inwendig

Teunisbloemolie helpt dus om de hormonale balans in je lichaam te handhaven, kan bijdragen aan het behouden van gezond bindweefsel en helpt je huid gezond te houden.

Uitwendig

Uitwendig kun je teunisbloemolie inzetten bij een rode, droge, ruwe, schrale of gevoelige huid en bij een gesprongen huid. Teunisbloemolie werkt verzachtend, ondersteunt het herstellend vermogen van je huid, voedt en beschermt. Het is goed voor het bindweefsel in je huid, houdt je huid elastisch en beschermt je huid tegen veroudering.

Wil je meer weten over gezondheidsklachten waar je teunisbloemolie voor kunt gebruiken? Toe aan een persoonlijk advies? Bel of mail ons! Of kom langs in de winkel natuurlijk. Je bent van harte welkom!

Wil je iets delen?

Wil je een reactie delen of heb je een vraag?

Door het insturen van het formulier kunt je een reactie achterlaten of een vraag stellen over algemene zaken. Wil je liever direct een consult aanvragen dan kan dat ook.

Stel je vraag!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Van der Pigge is verbonden met haar zusterbedrijf De Groene Os

Zij maken de beste natuurgeneeskundige middelen voor je geliefde dier. Oerkracht uit de natuur voor grote en kleine huisdieren.

De Groene Os