Webwinkel

Hoe gezond is een citroen?

Citroenen zijn rijk aan citroenzuur, vitamine C, kalium, calcium, fosfor en magnesium. Zolang je niet allergisch bent voor citrusvruchten, zitten er daarom behoorlijk wat voordelen voor je gezondheid aan het drinken van (warm) water met citroen.
We geven je er vijf:

Vitamine C

Alle citrusvruchten zijn zeer rijk aan vitamine C. Deze vitamine verbetert onze weerstand en kan mogelijk de dokter op afstand houden. Vitamine C is nodig voor een normale werking van het immuunsysteem en draagt bij aan de vorming van collageen en daarmee aan gezonde botten, bloedvaten, huid en tanden.

Zuur-base-evenwicht

Hoewel citroenen erg zuur zijn, werken ze alkaliserend in het lichaam. www.vanderpigge.nl/het-zuur-base-evenwicht.

Antioxidant

Citroenen helpen je lichaam te zuiveren omdat het de functie van de lever ondersteunt. De antioxidanten kunnen voorkomen dat vrije radicalen schade toebrengen aan je lichaam.

Frisse adem

Citroenzuur doodt slechte bacteriën in je mond en geeft een frisse adem. Daarnaast ondersteunt het de conditie van gezond tandvlees.

Verfrissend en gezond

De zomer komt eraan. Water met citroensap (en pepermunt) is dorstlessend en verfrissend. Goed voor je ‘beach body’, want de calorieën ervan kun je amper tellen.

Wil je iets delen?

Wil je een reactie delen of heb je een vraag?

Door het insturen van het formulier kunt je een reactie achterlaten of een vraag stellen over algemene zaken. Wil je liever direct een consult aanvragen dan kan dat ook.

Stel je vraag!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Van der Pigge is verbonden met haar zusterbedrijf De Groene Os

Zij maken de beste natuurgeneeskundige middelen voor je geliefde dier. Oerkracht uit de natuur voor grote en kleine huisdieren.

De Groene Os